Foto: AFP/Scanpix
Latvijas peldētājs Jānis Plotnieks otrdien izcīnīja astoto vietu Londonas paralimpisko spēļu 100 metru distances uz muguras S10 medicīnas grupas finālā.

Peldējumā par medaļām Plotnieks finišēja pēc minūtes un 4,00 sekundēm, par 3,99 sekundēm atpaliekot no jaunu pasaules rekordu sasniegušā amerikāņa Džastina Zuka.

Kā ziņots, iepriekš otrdien priekšsacīkstēs savā peldējumā Plotnieks finišēja ceturtajā vietā, distanci veicot minūtē un 3,82 sekundēs, kas kā pēdējam viņam ļāva kvalificēties finālam.

Kā ziņots, līdz šim Latvijas paraolimpieši Londonā tikuši pie vienas medaļas - pagājušās nedēļas piektdienā savu sesto paraolimpisko medaļu karjerā un trešo zeltu izcīnīja Aigars Apinis, kurš triumfēja lodes grūšanā.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs, kas ilgs līdz svētdienai, pārstāv deviņi sportisti. Paraolimpiskajās spēlēs Londonā par medaļām kopā cīnās 4200 atlēti no 166 valstīm.

Latvija paraolimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Atēnu paraolimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, savukārt pirms četriem gadiem Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un, tāpat kā Bergs, izcīnīja otro vietu lodes grūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!