Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ar krāšņu noslēguma ceremoniju, kurai bija dots nosaukums "Uguns festivāls", svētdien Londonā beidzās paralimpiskās spēles, kas ieviesa jaunu pagriezienu paralimpiskajā sportā.

Vairāk nekā trīs stundu ilgā ceremonijā uzstājās daudzas pazīstamas mūzikas zvaigznes – "Coldplay", "Jay-Z", Riana un citi. Londonas olimpiskais stadions bija pārpildīts un 80 000 skatītāju ar ovācijām sumināja paralimpisko spēļu dalībniekus, kuriem bija atvēlēta galvenā loma noslēguma ceremonijā.

"Šajā zemē mēs par sportu vairs nedomāsim, kā līdz šim, un mēs vairs nedomāsim par invaliditāti, kā līdz šim. Paralimpieši izkliedēja daudzus iedomu mākoņus," teica Londonas olimpisko spēļu rīkošanas komitejas priekšsēdētājs Sebastjans Ko.


Londonas paralimpiskās spēles pārspējušas visas prognozes gan apmeklētības ziņā, gan pasaules uzmanības ziņā. 11 dienu laikā paralimpiešu startus klātienē vēroja 2,7 miljoni līdzjutēju, bet sacensības translēja vairāk nekā 100 valstīs. Vairāki speciālisti jau norādījuši, ka 52 ilgajā paraolimpiskā sporta vēsturē šīs bijušas grandiozākās un emocionāli visspilgtākās paralimpiskās spēles.

Paralimpiskajās spēlēs piedalījās 4200 sportisti no 164 valstīm, sadalot 503 medaļu komplektus 20 sporta veidos vairākās disciplīnās. Latvija šajās spēlēs pārstāvēja astoņi sportisti un tika pie divām medaļām – Aigars Apinis kļuva par paraolimpisko čempionu lodes grūšanā un izcīnīja sudraba medaļu diska mešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!