Viens no visu laiku labākajiem Latvijas kamaniņu braucējiem, pirmais ziemas olimpisko spēļu medaļnieks valsts vēsturē Mārtiņš Rubenis intervijā "sportacentrs.com" raidījumā "eXi" atklāja, ka savulaik nodarbojies arī ar seksu kamaniņu trasē.

Jautāts par trakākajām lietām kamaniņu trasē, Rubenis uz provokatīvo jautājumu bez aizķeršanās ar smīnu atbildēja: "Jā".

"Bet stāsts ir jau par trakajām lietām. Trakās lietas gan vairāk bērnībā sastrādātas, kad sāku "aptaustīt" kamaniņu sportu. Tad interesēja viss par un ap braukšanu trasē. Uz Latvijas čempionātu braucām no Rīgas un atļāva palikt Siguldas trasei piederošajās mājās. Pa nakti aizgājām uz trasi. Tur bija apsargs, suns, bet elektrība izslēgta. Aizgājām uz trasi un ar visu, kas pagadās, braucām lejā," atceras Rubenis. Kādā no reizēm šādā nakts tumsā Rubenis ar citiem jauniešiem izdomājuši uzkāpt uz vīru starta vietu, no kurienes parasti jaunieši nebrauc. Tad ierējies suns un visiem pārgalvjiem nācies vien braukt pa trasi, jo no starta vietas citur nav kur sprukt. "Pilnīgā melnā tumsā nevar redzēt pat 10 centimetrus sev priekšā, bet visi līdz kaut kādai trases daļai veiksmīgi tikām. Ja tagad skatās no pieaugušo skatu punkta, tad tas bija traki. Tas varēja visādi beigties."

Rubenis atcerējās, ka savulaik nācies arī apdzīt trasē. Reizi tas noticis vasarā, kad kādā no virāžām apsteigta pašreizējā viena no sieviešu divnieku braucējām Anda Upīte. Citā reizē Rubenis prasmīgi izvairījies no iespējamas smagas avārijas, izbraucot cauri specifiskam šķērslim, kas bija uzlikts uz trases, lai ierobežotu tūristus un citus interesentus.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!