Foto: RIA Novosti/Scanpix
Amerikānis Maikls Vordians spējis noskriet vienā dienā divus maratonus - Sanantonio un Lasvegasā, lai gan viegli viņam neklājās, ziņo ārzemju mediji.

"Kāpēc gribēju vienā dienā noskriet divus maratonus? Nolēmu veikt eksperimentu un noskaidrot savu spēju robežu," intervijā portālam "washingtonian.com" saka Vordians. "Gribēju uzzināt, kādas ir manas iespējas, jo plānoju tās uzlabot."

Vordiana mērķis bija noskriet abus maratonus zem divarpus stundām, taču tas viņamneizdevās. Sanantonio maratonā Vordians uzvarēja ar rezultātu divas stundas, 31 minūte un 19 sekundes, bet Lasvagasā ierindojās 10. vietā (2:57:56). Pirmajās sacensībās viņš finišēja ap desmitiem no rīta pēc vietējā laika, devās pa taisno uz lidmašīnu, un 1930 kilometrus attālajā Lasvagasā viņi abi ar brāli nonāca trīsarpus stundas pirms nākamā maratona starta. Līdz ar to tajā Vordians skrēja, nemaz neatpūties.

"[Lasvegasā] astotajā jūdzē man kļuva slikti," pēc finiša atzinās Vordians. "Biju izdzēris par daudz ūdens, man par klunkšķēja vēderā. Pēc tam sākās problēmas ar kuņģi. Zināju, ka obligāti kaut kas jāapēd, citādi būs slikti. Pēc kāda laika kļuva vēders sāka sāpēt vēl vairāk un es četras minūtes pavadīju tualetē. Pēc tam jau mans temps nokritās līdz astoņām minūtēm uz jūdzi, un vienīgais, par ko es domāju - nedrīkst apstāties. Mocījos, jo zināju, ka man ir jāpiespiež sevi skriet."

Pēc šīm smagajām sacensībām Vordians pirmdien ieradās darbā "Potomac Maritime", kur strādā par kuģniecības brokeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!