Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vīriešu handbola čempionāta spēle sestdien starp Dobeles "Tenax" un "Jūrmalas Sports" komandām tika pārtraukta 50.minūtē, jo Dobelē spēcīgā vēja dēļ pazuda elektrība, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Elektrība sporta zālē un visā reģionā pazuda spēles 50.minūtē, kad vadībā ar 21:17 bija "Tenax" handbolisti.

Lēmumu par šīs spēles iznākumu LHF pieņems pirmdien, bet šīs cīņas iznākums būs izšķirošs cīņā par trešo vietu regulārā čempionāta noslēgumā.

Pirms tam sestdien čempioni Ludzas "Latgols" bez problēmām ar 41:18 (21:8) savā laukumā sagrāva Stopiņu NHK.

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Austris Tuminskis, bet sešus - Kaspars Lisovskis. Viesiem astoņas reizes atzīmējās Andris Lazda.

Citā spēlē Rīgā "Celtnieks"/LSPA ar 39:22 (19:8) pieveica RTU.

Uzvarētājiem deviņas reizes izcēlās Artis Kurmēns, bet astoņus vārtus guva Emīls Reniņš. RTU labā sešus vārtus guva Rolands Naglis.

Sestdien tiek aizvadītas pēdējās Latvijas vīriešu čempionāta regulārā čempionāta spēles.

Čempionāta kopvērtējuma galvgalī pirmo vietu ar 32 punktiem 17 mačos ieņem "Tenax", bet ar 29 punktiem 18 spēlēs seko "Celtnieks"/LSPA komanda. Nākamās trīs vietas kopvērtējumā sadalīs "Jūrmalas Sports", "Latgols" un "Ogre".

Tikmēr "Vaiņode" ar 12 punktiem 18 cīņās ieņem sesto pozīciju, bet ar desmit punktiem seko ASK/LU un "LAT-96" spēlētāji. Pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs aizņems RTU komanda, kas tikusi pie astoņiem punktiem, bet ārpus izslēgšanas spēlēm ar četriem punktiem palikuši Stopiņu NHK handbolisti

Vīriešu turnīrā, kurā sacenšas desmit klubi ("LAT-96" - ārpus konkurences), pēc diviem aizvadītiem apļiem regulārajā turnīrā labākās astoņas komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlēs līdz divām uzvarām, bet sērijas par medaļām notiks līdz trim uzvarām.

Bez "LAT-96" komandas izslēgšanas turnīrā nestartēs arī kopvērtējuma desmitās vietas īpašnieki Stopiņu NHK.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā vīriešiem otro gadu pēc kārtas triumfēja Ludzas "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!