Foto: Reuters/Scanpix

Bijušā "Manchester United" trenera, sera Aleksa Fērgusona vīnu kolekcija, kas sastāv no pieciem tūkstošiem pudeļu, tiks pārdota "Christie's" izsolē, ziņo aģentūra "Reuters".

Kolekcijā ir vairāki ļoti vērtīgi eksemplāri, un tās kopējā vērtība ir ap pieciem miljoniem dolāru. Kopā ar kolekcijas vīniem izsoles uzvarētāji saņems arī dažādus piemiņas suvenīrus ar slavenā trenera autogrāfu.

Izsole notiks trijos posmos - pirmajā tiks pārdota lielākā daļa kolekcijas, un tā notiks maija beigās Honkongā. Otrais posms notiks jūnijā Londonā, bet atlikusī kolekcijas daļa tiks izpārdota internetā.

"Christie's" izsloņu nama vīna direktors Deivids Elsvuds sagaida, ka šī kolekcija izsauks lielu interesi no Āzijas vīna cienītājiem. "Ceram, ka šī izsole ieinteresēs ne tikai Aleksa Fērgusona fanus, bet arī vīna pazinējus," viņš izteicies.

Savu slaveno vīna kolekciju sers Fērgusons veidojis 24 gadu garumā, paralēli "Manchester United" trenēšanai. "Vīns kļuva par manu otro lielāko kaislību pēc futbola," stāsta slavenais treneris. "Ir vajadzīgas citas intereses, lai atpūstos no tās spriedzes, ko izjūti, strādājot par futbola treneri."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!