Foto: LETA
Velsas regbija komandas "Trimsaran RFC" treneris spiests atstāt rezervē vienu no saviem vadošajiem spēlētājiem, jo nav iespējams viņam atrast jaunus sporta apavus, vēsta britu mediji.

22 gadus vecajam Karlam Grifitasm ir 21. izmēra (55. pēc Eiropas izmēriem) pēdas, kurām ir grūti piemeklēt ikdienas apavus, kur nu vēl specifiskas sporta kurpes. Pēdējos trīs gadus viņš lietoja 18. izmēra regbija apavus, taču nu tie ir izjukuši un jaunus Grifitam nevar nopirkt. Vietējā regbija kluba treneris atzinis, ka komandai ļoti pietrūkstot 2,02 metrus garā Grifitsa, īpaši "lainautu" izspēlē.

"Ja tu nevari spēlēt tāpēc, ka esi guvis traumu, tas ir saprotams, bet es netieku laukumā tāpēc, ka nevaru atrast apavus, kas man derētu - tas ir patiešām kaitinoši," intervijā portālam "walesonline.co.uk" saka Karls. "Es ļoti gribu spēlēt regbiju."

Sporta apavu ražotāji, ar ko Grifits ir sazinājies, atbildējuši, ka tik liela izmēra apavus neražojot, un nu Grifita pedējā cerība ir mazās kompānijas. Viena firma esot atbildējusi, ka varētu īpaši viņam izgatavot attiecīgā izmēra pāri, taču tas maksāšot vairāk kā 300 mārciņas. "Man jau ir 22 gadi un es ceru, ka esmu pārstājis augt, tā kā jaunais apavu pāris man varētu kalpot vairākus gadus," saka Grifitss.

Karmantenšīras pusaudzis Lielbritānijas uzmanību sev pievērsa jau pirms astoņiem gadiem, kad 14 gadus vecajam zēnam bija 18. apavu izmērs (52. Eiropas versijā). Pēdas esot sākušas strauji augt laikā, kad Karls lietoja zāles pret leikēmiju, kas nu esot izārstēta. "Steroīdi parasti palēnina augšanas procesu, un ārsti nezina, kāpēc mans organisms reaģēja šādi, viņi bija diezgan lielā šokā," saka Grifitss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!