Foto: stock.xchng

Anglijas premjerlīgas klubs "Leicester City" pārtraucis līgumsaistības ar visiem trim futbolistiem, kuri maija beigās iekūlās pamatīgā seksa skandālā Taizemē.

Maija beigās britu laikraksts "Sunday Mirror" publicēja videomateriālu, kurā redzami vārtsargs Edams Smits, aizsargs Džeimss Pīrsons un Toms Hopers. Visi trīs futbolisti viesnīcas istabiņā nodevās seksuālām izpriecām kopā ar vietējām meitenēm, turklāt paši spēlētāji notiekošo pamanījušies arī nofilmēt, nekautrējoties arī no rasistiskiem izteikumiem par taizemietēm.

Publicētais materiāls izpelnījās lielu ažiotāžu ne tikai Lielbritānijā, bet arī visā pasaulē, klaji nosodot spēlētāju rīcību.

Nu klubs nolēmis pārtraukt līgumsaistības ar šiem trim spēlētājiem, un viņi palikuši bez darba. Pieņemto lēmumu "Leicester City" pamatojis tieši ar Taizemē notikušo un pēcāk sekojošo skandālu.

"Leicester City" ir apņēmies nodot pozitīvu vēstījumu par sabiedriskām un ģimenes vērtībām un vienlīdzību, tādējādi saglabājot augstos standartus, kas tiek sagaidīti no kluba," minēts izplatītajā paziņojumā.

Zīmīgi, ka Pīrsons ir Lesteras kluba galvenā trenera Naidžela Pīrsona dēls.

Lesteras klubs pieder uzņēmējiem no Taizemes, tāpēc komanda bija nolēmusi tieši tur nosvinēt sezonas noslēgumu.

"Leicester City" aizvadīto sezonu Anglijas premjerlīgā noslēdza 14.pozīcijā, saglabājot vietu starp valsts spēcīgākajiem futbola klubiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!