Foto: LETA

ASV prezidents Baraks Obama 30.augustā aicina uz tikšanos Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Sarunā plānots apspriest plašu jautājumu spektru – reģionālo sadarbību, tirdzniecības un ieguldījumu partnerību starp ASV un ES, enerģētikas drošības jautājumus un sadarbību kibernoziegumu apkarošanā, kā arī citas tēmas.

ASV ir Baltijas valstu stratēģiskais partneris, ar kura atbalstu Latvija, tāpat kā Lietuva un Igaunija, ir nogājusi ievērojamu attīstības ceļu pēdējo 20 gadu laikā.

ASV vēstniecībā Latvijā arī informē, ka prezidenti pārrunās sadarbību cilvēktiesību un demokrātijas veicināšanā, ieskaitot attīstības palīdzības sniegšanu jaundemokrātijas valstīm visā pasaulē.

"Šī tikšanās apliecina ciešo sadarbību un partnerību starp ASV un Baltijas valstīm, sniedzot iespēju padziļināt mūsu veiksmīgās attiecības dažādās kopīgo mērķu jomās," norāda ASV vēstnieka Latvijā vietniece Karina Maklelanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!