Foto: PantherMedia/Scanpix
Ķīnas futbola kluba "Meizhou Meixian Techand F.C" īpašnieki izmaksājuši katram spēlētājam 3,25 miljonus dolāru lielu prēmiju par komandas iekļūšanu valsts čempionāta otrajā līgā, vēsta "Eurosport".

Trešās līgas izslēgšanas turnīrā "Meixian Techand" divu spēļu summā ar 3:1 pieveica "Shenzhen Ledman" un ieguva tiesības nākamsezon spēlēt pēc spēka otrajā līgā jeb "League One", ko dāsni novērtēja kluba īpašnieks. Kā liecina publiskotās fotogrāfijas, prēmijas izmaksātas Ķīnas juaņās. "Meizhou Meixian Techand F.C" dibināts 2012. gadā, un to sastāvā nav neviena leģionāra, tikai ķīniešu futbolisti, arī treneru korpusā ir tikai vietējie speciālisti.

Kluba akciju kontrolpaketes īpašniekam, kura vārds publikai netiek atklāts, pieder projektēšanas un celtniecības bizness, ziņo "Daily Mail".

Ķīnas futbols ir viens no naudīgākajiem pasaulē, kas ar iespaidīgām algām saviem superlīgas klubiem labprāt piesaista Eiropas, Āfrikas un Dienvidamerikas futbola zvaigznes. Karloss Tevess, Oskars, Hulks, Ecekiels Laveci un Demba Ba, spēlējot Ķīnā, ir kļuvuši par pasaulē vislabāk apmaksātajiem futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!