Foto: AP/Scanpix
Dublinas futbola klubs "Bohemians" bija spiesti noņemt no izbraukuma formastērpiem leģendārā jamaikiešu regeja mūziķa Boba Mārlija portretu, jo radās sarežģījumi ar autortiesībām, vēsta britu mediji.

Sezonas sākumā "Bohemians" sadarbībā ar saviem sporta ekipējuma piegādātājiem izstrādāja jaunu izbraukuma spēļu formu dizainu, kas ļoti iepatikās arī futbola faniem ne tikai Īrijā, bet arī citās valstīs. Uz krekliem bija attēlots Bobs Mārlijs, kurš 1981. gadā nomira no vēža, raksta BBC. 1980. gadā Mārlijs uzstājās Delimpountpārka stadionā, kas ir "Bohemians" mājas arēna, un formas dizains bija piemiņas žests šim notikumam.

Pēc kāda laika ar Dublinas futbola klubu sazinājās aģentūra, kas pārstāv mirušo mūziķi, un paziņoja, ka "Bohemians" nav tiesību izmantot Mārlija attēlu, ko klubs oficiāli bija iegādājies no kādas fotoaģentūras. Tādējādi kluba tehniskie sponsori bija spiesti mainīt ekipējuma dizainu un izgatavot jaunas formas. Tajās Mārlija portretu nomainījusi sažņaugta dūre, kas apzīmē "vienotību, spēku un pretsparu".

Mārlija dēls gan atzina, ka viņam patika dubliniešu dizains.

BBC norāda, ka iepriekšējās formas ar Mārlija attēlu bija paguvuši pasūtīt tūkstošiem interesentu no 45 pasaules valstīm, taču viņi to nesaņems — klubs piedāvājis vietā jaunās formas vai atgriezt naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!