Lai gan šos notikumus futbolists joprojām atceras nelabprāt, sporta sarunu šovā "eXi" bijušais Latvijas izlases un Maskavas CSKA kluba pussargs Aleksandrs Cauņa stāstīja par dažādiem līkločiem, kuri ietekmēja viņa savainojumu pilno karjeru.

Cauņa, kurš no 2011. līdz 2017. gadam pārstāvēja CSKA, 2012./2013. gada sezonu aizvadījis ar skrūvi pēdā, kas tur tika ievietota pēc pleznas kaula lūzuma. Tomēr 2013. gada vasarā Ķīnā futbolists pārcietis jaunu savainojumu, kura dēļ vēlreiz bija jāoperē tā pati pēda, bet tajā šoreiz tika ievietotas jau četras skrūves.

Vēl 2013. gada 17. septembrī futbolists aizvadīja UEFA Čempionu līgas maču pret Minhenes "Bayern", bet piecas dienas vēlāk aizvadītā Krievijas premjerlīgas spēle pret Maskavas "Spartak" bija pēdējais mačs Cauņam līdz 2014. gada rudenim.

"Man liekas, ka 67. minūtē paprasīju maiņu," klāsta Cauņa. "Ģērbtuvē bija pirmā reize, kad izlamājos un pateicu, ka vairs neiešu uz nevienu treniņu. Mani aizsūtīja taisīt rentgenu. Taisu vienu, otru, trešo dažādās klīnikās, bet neko nerāda."

Futbolists jau sācis domāt, vai sāpes pēdā nav bijušas viņa paša iedomas, tomēr vēlāk lūzums tika atrasts, kad rentgenuzņēmums tika veikts, pagriežot pēdu citā virzienā, atceras daugavpilietis.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un Sportacentrs.com veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienas vakaru, pulksten 21.15 skatāms Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī pēcāk pieejams portālā Sportacentrs.com. Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

"eXi ciemos" ir raidījuma vasaras speciālizlaidums, kurā Celmiņš piecās epizodēs kopā ar bijušajiem sportistiem Kristapu Valteru, Edgaru Lūsiņu vai Juriju Žigajevu dosies ciemos pie kāda no "eXu" draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!