Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Pirmo reizi Latvijas esporta vēsturē izcēlušās aizdomas par spēļu rezultātu sarunāšanu datorspēles "CS:GO" turnīrā, vēsta esporta turnīru un pasākumu organizators "Goexanimo".

Tiek ziņots, ka Latvijas "CS:GO" komanda "Tranquillum", iespējams, esot pielietojusi nesportiskas darbības. Pirmās aizdomas radušās pirms aptuveni diviem mēnešiem, kad no dažādiem, savā starpā nesaistītiem, avotiem "Goexanimo" saņēma informāciju, ka iespējami noticis šāda veida pārkāpums. Vēlāk iegūta papildus informācija.

"Izvērtējot pieejamos materiālus un apspriežoties ar neatkarīgiem ekspertiem, secinājām, ka aizdomas ir tiešām pamatotas," teikts " Goexanimo" paziņojumā.

Ņemot vērā faktu, ka izmeklēšana joprojām turpinās un tajā ir iesaistītas arī tādas instances kā Esporta Godīguma komija (ESIC), Esporta Izklaides asociācijas līga (ESEA), Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija un Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

Ņemot vērā "Goexanimo" rīcībā esošo informāciju, "Goexanimo" pieņēmis lēmumu uz izmeklēšanas periodu diskvalificēt visus "Tranquillum" komandas spēlētājus un potenciāli iesaistītās personas no dalības jebkādos "Goexanimo" pasākumos. Diskvalificēti ir Kristers "Brens" Brensons, Mairis "Mairel" Petrovs, Edgars " rabbit" Brečs, Arvis "CaptaiN" Kārkliņš, Roberts "frip" Poļakovs, Gusts "M1kkets" Miezis, Sandis "kuL" Stikuts.

""Goexanimo" ir sazinājies un nodevis savā rīcībā esošo informāciju arī citiem Latvijas un Baltijas esporta pasākumu organizatoriem ar cerību, ka arī viņi noteiks līdzīga rakstura sankcijas pret šajā incidentā iesaistītajām personām," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!