Foto: Publicitātes foto
Latvijas e-sporta čempionāta jeb "Dateks" e-sporta Virslīgas pirmajā sezonā astoņas labākās Latvijas "Counter-Strike 2" komandas katru otrdienu septiņu nedēļu garumā cīnīsies par regulārās sezonas pirmajām četrām pozīcijām, lai tiktu pie iespējas piedalīties klātienes finālturnīram, kas 16. decembrī notiks Rīgā un palīdzēs noskaidrot Latvijas čempionus pirmās sezonas vienīgajā disciplīnā - "Counter Strike 2".

"Counter-Strike 2" ir jaunākā "Counter-Strike" spēļu franšīzes daļa, kas pulcē fanus visā pasaulē. Par oficiālajām "Counter-Strike 2" sacensību kartēm šobrīd ir noteiktas 7 kartes: "Ancient", "Anubis", "Inferno", "Mirage", "Nuke", "Overpass" un "Vertigo". "Dateks" e-sporta virslīgas regulārās sezonas īpašība ir tāda, ka katra komanda ar katru tiekas vienu reizi. Komandas kopīgi izbalso sešas kartes un spēlē to karti, kas palika pāri.

"Dateks" Latvijas čempionāts sākās 17. oktobrī, kad aizvadīta pirmā spēļu kārta - četri mači. Turnīra pirmajā spēlē "GARAZA" ar 13:8 pieveica "hypewrld", bet otrā cīņa izvērtās par vienu no kārtas "naglām" - "EC Banga" trīs papildlaiku cīņā ar 22:20 pieveica "EC LIVONIA". Pirmās kārtas pēdējos divos dueļos iztika bez pagarinājumiem un fiksēti vienādi rezultāti 13:8 - "ex-cFT" uzvarēja "NOXA" un "sunshine!" pārspēja "SkinLordz".

24. oktobrī tika aizvadīta otrā spēļu kārta ar četrām aizraujošām spēlēm. Otro spēļu kārtu "karsti" iesāka komanda "GARAZA", kura ar rezultātu 13:4 svinēja uzvāru pār "NOXA". Otrajā spēlē "sunshine!" ar rezultātu 13:8 izrādijās veiklāki pār "EC LIVONIA".

Spilgti sezonu iesākuši ir arī "ex-cFT", kuriem uzvara pār "SkinLordz" 13:7. Viena no čempionāta favorītkomandām, komanda "hypewrld" atzīmējas ar savu pirmo uzvaru pret "EC BANGA" ar rezultātu 13:3.

Šobrīd tabulas augšējās vietas ieņem "GARAZA", "ex-cFT" un "sunshine!".

Nākamā kārta norisināsies 31. oktobrī: -
EC BANGA - sunshine!
hypewrld - NOXA
ex-cFT - EC LIVONIA
GARAZA - SkinLordz

Spēļu tiešraidēm var sekot līdzi katru ordienu, no plkst. 18:00 organizātoru Twitch kanālā "Twitch.tv/kleverrlv" un portālā "Delfi".

"Dateks" e-sporta virslīgas pirmā sezona" ir sadalīta divos posmos. Pirmais posms, kas ir regulārā sezona, ilgs līdz 28. novembrim. Četras labākās regulārās sezonas komandas tiksies klātienes finālos "hypewrld" e-sporta klubā Rīgā, kur komandas sacentīsies par 1200 eiro lielu balvu fondu un pirmo Latvijas e-sporta čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!