Foto: Publicitātes foto
Lai izceltu bridža spēles sociālo un intelektuālo vērtību, pēc Imanta Parādnieka un Jāņa Bethera iniciatīvas, tika uzsākts "Bridža baudījuma vakaru" cikls, kas sniedz ieskatu bridža vērtībās un rāda bridžu kā potenciālu sabiedrības intelektuālās attīstības instrumentu, pulcējot pie bridža galdiem sabiedrībā zināmas personības.

Pirmajā pasākumā lūgto dalībnieku pulkā bija tādas sabiedrībā atpazīstamas personas kā Aigars Kalvītis, Ints Teterovskis, Gatis Truksnis, Jānis Taukačs, Agnese Garda, Jānis Nutovcs, Ina Bērziņa-Veita, kā arī savējie bridžisti no Bridža Džentelmeņu kluba.

Pirmā BBV goda viesis bija Eiropas Bridža līgas prezidents Ēriks Lorāns, kurš savā uzrunā ne tikai uzteica LBF kā vienu no aktīvākajām mazajām bridža federācijām Eiropā, bet arī dalījās Eiropas Bridža līgas un Latvijas bridža federācijas kopīgajos plānos saistībā ar 2026. gada Eiropas komandu čempionāta un Eiropas Junioru čempionāta iespējamu norisi Latvijā.

Rīkotāji uzsver, ka BBV kalpo ne tikai kā demonstrācija bridža vienreizīgumam, bet arī kā platforma, kur potenciālie atbalstītāji var iegūt izpratni par federācijas vīziju un mērķiem, atklājot, kā bridžs var dot ieguldījumu ikkatram un protams, lieliskā kompānijā izbaudīt bridža spēli, kas kā atzīst Bils Geits ir vērtīgs instruments stratēģiskās domāšanas un sociālo prasmju attīstībai.

Veidojot dažādus pasākumus, kas palielina bridža atpazīstamību un padara to pieejamu plašākai sabiedrībai, LBF ir stingri apņēmusies izcelt bridža vārdu un nozīmīgumu starp pārējiem prāta sporta veidiem. Finansiālais atbalsts federācijai kalpos ne tikai kā ieguldījums spēles popularizēšanā, profesionālo sportistu startu nodrošināšanā, bet arī kā stratēģiska investīcija Latvijas intelektuālā kapitāla attīstībā - jaunajiem talantiem nākotnē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!