Talantīgais Igaunijas autosports Pols Ārons aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajās sacensībās Makao ielās piedzīvoja pamatīgu avārijas, kuras rezultātā viņa vadītā "Formula 3" (F-3) mašīna sadalījās divās daļās.

Makao "Grand Prix" sacensības F-3 pilotiem ir svarīgs sezonas notikums, un šīs sacensības norisinājās jau 70. reizi. Šī trase ir ļoti šaura un sarežģīta, tāpēc avārijas tajā notiek bieži.

Sacensībās Ārons atradās piektajā pozīcijā, bet astotajā aplī viņš ietriecās barjerā. Pēc trieciena no formulas atdalījās aizmugures daļa, un tā aizdegās. Pats igaunis traumas neguva. Sacensības tika apturētas uz teju pusstundu.

Kādā no iepriekšējiem apļiem Ārons esot viegli ietriecies trases barjerā, bet iespaidīgās avārijas cēlonis bija aizmugurējās piekares detaļas salūšana.

Par Makao posma uzvarētāju kļuva brits Lūks Brounings, kurš sacensības sāka no pirmās pozīcijas, bet aiz viņa ierindojās Deniss Haugers, kurš ir 2021. gada F-3 čempions, bet šogad startē jau F-2 čempionātā, savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa itālis Gabriele Mini.

Savukārt Ārons jau šajā sezonā ticis pie iespējas startēts F-2 posmā. Viņš vienojies ar "Trident" komandu par dalību F-2 sezonas noslēgumā Abu Dabī.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!