Foto: Publicitātes foto
"Dateks" Latvijas e-sporta čempionāta priekšpēdējā kārtā negaidīti klupienu piedzīvoja vienīgie līderi "GARAZA", bet otrdien, 28. novembrī, pēdējās kārtas spēlēs kļūs zināmi visi finālturnīra dalībnieki.

LĪderu duelis piektajā kārtā

"Dateks" e-sporta virslīgā piektās kārtas cīņas iesākās ar līderu dueli – bez zaudējumiem līdz šim spēlējušās "GARAZA" un "sunshine!" tikās uz visspēlētākās kartes virslīgā "Mirage". Drošu uzvaru ar 13:4 svinēja "GARAZA", kas tādējādi kļuvusi par vienīgo līderi un vienīgo komandu, kas joprojām spēlē bez zaudējumiem.

Vakar turpinājumā "hypewrld" ar 13:10 uz spēļu laukuma "Inferno" pārspēja "EC LIVONIA", kuru no zaudējuma neglāba teicamais Ralfs "ChipaaN" Čipāns sniegums. "hypewrld" tādējādi ir labā pozīcijā cīņā par vietu finālturnīrā, kuram kvalificēsies četras komandas. Vakar trešajā spēlē "EC BANGA", pateicoties maiņas spēlētāja Daira "warden" Rupaiņa spožajai debijai, uz laukuma "Nuke" ar 13:6 sarūgtināja "HAVENs", kurai būs krietni jāpacīnās vēl par iekļūšanu finālturnīrā. Savukārt vakar noslēgumā "NOXA" un "SkinLordz" duelī bija jānoskaidro, kurai komandai nāksies uztraukties par izdzīvošanu pēdējās divās kārtās - 21. un 28. novembrī. "SkinLordz" ļoti ātri ieguva spēles punktu, kas lika "NOXA" cīnīties par papildlaiku. "NOXA" bija viena raunda attālumā no papildlaika, lai turpinātu cīnīties par savu pirmo uzvaru Latvijas e-sporta čempionātā, tomēr "SkinLordz" nosargāja uzvaru un guva pirmo panākumu sezonā 13:11.

Pirmais zaudējums

Uzreiz pēc valsts svētkiem "Dateks" Latvijas e-sporta virslīgas astoņas komandas tikās priekšpēdējās kārtas spēlēs, lai turpinātu cīņas par vietu finālturnīrā. Vakara pirmajā mačā "EC LIVONIA" cīņas nobeigumā izrāva uzvaru 13:9 pār "NOXA", kas sešās spēlēs pagaidām nav tikusi pie uzvaras. Otrajā spēlē "Vertigo" mapē tikās "sunshine!" un "hypewrld", kas bija būtisks duelis cīņā par vietu finālturnīrā. Aizraujošā duelī ar 13:10 uzvaru svinēja "sunhsine!", kas tādējādi ar vienu kāju ir jau finālturnīrā.

Vakar trešajā spēlē notika pārsteigums, kas sola lielu intrigu cīņā par četrām vietām finālturnīrā. Līdzšinējie līderi un piecas uzvaras guvušie "GARAZA" spēlētāji papildlaikā uz "Nuke" laukuma ar 13:16 zaudēja "HAVENs", kuru teicami cīņā vadija Jānis "yaankz" Krūmiņš. Vakar noslēgumā "EC BANGA" ātri tika galā ar "SkinLordz" (13:6), saglabājot cerības uz dalību finālturnīrā.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm aizpildītas ir divas no četrām finālturnīra vietām – tās ieņem "GARAZA" un "sunshine!". Savukārt uz atlikušajām divām vietām cerības saglabā "hypewrld", "HAVENs" un "BANGA".

28. novembrī pēdējās kārtas spēlēs būs sekojoši dueļi:
18:00 GARAZA - EC BANGA
19:00 NOXA - sunshine!
20:00 hypewrld - HAVENs
21:00 SkinLordz - EC LIVONIA

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!