Foto: EPA/Scanpix/LETA
Maikls Smits, Mihaels van Gervens, Pīters Raits, Gervins Praiss, Gerijs Andersons vai Reimonds van Barnevelds – neviens no pasaules šautriņu mešanas smagsvariem pasaules čempionātā šogad nav ieguvis tik lielu uzmanību, kā 16 gadus vecais Lūks Litlers. Dažu nedēļu laikā viņa sekotāju skaits sociālajos tīklos simtkāršojies, bet pēc pasaules čempionāta britu pusaudža kontā ieripos vismaz 200 000 sterliņu mārciņas (231 150 eiro).

31. pasaules čempionātu nu jau leģendārajā Aleksandra pilī Londonā jeb "Ally Pally" sāka 96 šautriņu metēji, starp kuriem bija arī latvietis Madars Razma. Viņš pirmo reizi karjerā sasniedza trešo kārtu, kur spraigā cīņā piekāpās tobrīd vēl pasaules čempiona godā esošajam Ceļu līdz pasaules čempionāta finālam Maiklam Smitam. Bet jau tobrīd ne tikai britu mediji pilnā balsī runāja par 16 gadus veco sensāciju autoru Litleru, kurš tagad ticis līdz finālam. Trešdienas, 3. janvāra, vakarā pārpildītajā "Ally Pally" viņam būs jātiekas ar turnīra trešo numuru, citu Luku – Hamfrīzu. Lai gan Hamfrīzam ir pietiekami liels atbalstītāju pulks, nav šaubu, ka "Alyy Pally" lielākās ovācijas būs veltītas otram finālistam.

Litlers pirms pasaules čempionāta bija zināms šautriņu aprindās kā perspektīvs jaunais spēlētājs. Lai gan pēc izskata nevar pateikt, bet šim jaunietim vēl ir tikai 16 gadi, bet savu 17 gadu slieksni 21. janvārī viņš var sasniegt kā visu laiku jaunākais šautriņu mešanas pasaules čempions.

"Ir traki, kad tikai iedomājos, ka debijā esmu finālā. Biju priecīgs par vienu uzvaru, bet tagad varu pievārēt visu šo ceļu," pirms izšķirošās spēles saka Litlers, kurš uzvaru pirmajā kārtā nosvinēja ar garda kebaba apēšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!