Foto: Kadrs no video

Slavenajā Lapzemes rallijā Somijā sestdienas ātrumposmā izcēlās ārkārtīgi bīstama situācija, kurā viņš spēja noorientēties un izvairīties no traģiskas avārijas.

17 gadus vecais beļģis Tomass Martēnss 32 kilometrus garajā ātrumposmā brauca lielā ātrumā pa sniegotajiem ceļiem, bet tad līkuma viņam priekšā parādījās vairākas apstājušās ekipāžas. Incidentu izraisīja Joni Korhonens no Somijas, kurš avarēja un palika uz ceļa. Citas mašīnas viņam uzreiz garām nespēja tikt, tāpēc izveidojās sastrēgums.

Martēnss pēdējā brīdī spēja nobremzēt savu mašīnu un izvairījās no kreisajā pusē esošajām stāvošajām ekipāžām. Beļģa tuvošanās lielā ātrumā visiem bija pārsteigums. Pēc rallija noteikumiem ekipāžai, kas apstājusies uz ceļa, būtu jādodas brīdināt to ekipāžu, kura vēl veic ātrumposmu pilnā ātrumā. Šajā epizodē Martēnsu neviens nebrīdināja, lai arī priekšā bija apstājušās vairākas mašīnas.


"Par laimi neviens nav cietis. Es nezināju par šo incidentu, un sarkanais karogs netika parādīts kā brīdinājums. Arī pārējās ekipāžas par to nezināja," savā "Instagram" profilā rakstīja Martēnss.

Martēns Lapzemes ralliju noslēdza 32. vietā. Par Lapzemes rallija uzvarētāju kļuva "Toyota" pilots Elfīns Evanss. Pagājušās sezonas WRC čempions Kalle Rovanpera līdz pēdējam ātrumposmam bija vadībā, taču soms 12. posma beigās piedzīvoja tehniskas problēmas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!