Prestižā Indianvelsas turnīra ceturtdaļfināla spēli starp Karlosu Alkarasu un Aleksandru Zverevu ceturtdien nācās pārtraukt ļoti neparasta iemesla dēļ – kortu pārņēma bites.

Pasaules ranga otrā rakete un pagājušās sezonas Indianvelsas čempions Alkarass tika sadzelts, kad rezultāts pirmajā setā bija 1-1 pret Zverevu, kurš rangā ierindojas sestajā pozīcijā. Tajā brīdī televīzijas tiešraidē bija redzams, ka kortā notikusi pamatīga bišu invāzija.

Alkarass ar savu raketi atgaiņājās kukaiņiem, bet tad viņš devās paslēpties. Kad viņam pievienojās arī Zverevs, galvenais tiesnesis paziņoja: "Dāmas un kungi, spēle tiek apturēta bišu invāzijas dēļ".

Klātienes skatītāji bija gan apmulsuši, gan uzjautrināti par dīvainajiem notikumiem kortā. Tad tika paziņots, ka problēmas risināšanā tiks iesaistīts biškopis.

Kortā ekrānā sāka rādīt sieviešu turnīra ceturtdaļfināla spēli, lai skatītājiem būtu iespēja vērot vismaz kādu tenisa spēli.

Šo problēmu izdevās atrisināt, un pēc piespiedu pārtraukuma Alkarass izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-1.

Šī gan nav pirmā reize, kad bites ietekmēja tenisa spēli. 2022. gadā Gvadalaharas turnīra atklāšanas dienas spēle starp Petru Kvitovu un Bernardu Paru aizkavējās, jo biškopis pārvietoja ar bišu stropu, kas bija izveidots pie tiesneša krēsla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!