Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms septembrī gaidāmā Eiropas čempionāta nevēlas sasteigt pēdējā basketbolista vārda, kurš nedosies uz turnīru, nosaukšanu, intervijās Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestam atklāja treneris.

Šobrīd Latvijas izlase trenējas 13 spēlētāju sastāvā, taču uz Eiropas čempionātu brauks 12 basketbolisti. Divpadsmitnieku, kas dosies uz Slovēniju, galvenais treneris sola nosaukt tikai svētdien pēc pēdējā treniņa.

"Treniņos ar pilnu atdevi darbojas visi 13 spēlētāji, tomēr ir gan mikrotraumas, gan sportiskās formas svārstības, kuru dēļ ne visās situācijās spēlētāji var parādīt vislabāko sniegumu. Tāpēc negribu steigties nosaukt vienu "lieko"," skaidroja Bagatskis.

Trešdien Latvijas izlase Helsinkos aizvadīs pārbaudes spēli pret Somijas izlasi, un to translēs arī LTV7 (pārraides sākums plkst.18:55).

"Uz Helsinkiem lidojam spēles dienā. 40 minūšu lidojums no rīta nevar sagādāt nepārvaramus šķēršļus, lai profesionāļi labi sagatavotos vakarā paredzētai spēle. No lidostas taisnā ceļā dosimies uz treniņu, pēc tam būs laiks viesnīcā atpūsties. Pirmajai spēlei droši vien pieteiksim visus 13 spēlētājus," turpināja treneris. "Ja kāds netiks laukumā vai spēlēs tikai dažas minūtes, būs iespēja sevi parādīt otrajā mačā. Tas notiks treniņa režīmā, taču, zinot somus un viņu treneri, esmu pārliecināts, ka arī otrajā dienā būs kvalitatīvs basketbols un spēle būs noderīga abām komandām."

"Patlaban jau vairs negatavojamies Eiropas čempionātam – gatavojamies konkrētajai pirmajai spēlei ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad spēlējām kvalifikācijas turnīrā, pretinieku zīmējums nav mainījies. Savukārt kvalitātes ziņā ir lielas svārstības – viens basketbols, kad laukumā ir Mirza Teletovičs, turklāt labā sportiskā kondīcijā. Un cits, kad līdera nav vai viņš nevar parādīt, ko prot. Arī spēles ar Somiju izmantosim, domājot par nākamtrešdien paredzēto maču ar bosniešiem, nevis speciāli gatavojoties atspēkot somu trumpjus. Taču mērķi cīnīties par uzvaru katrā mačā neviens nav atcēlis," uzsvēra speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!