Foto: DELFI

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Jons Kazlausks nosaucis to 12 basketbolistu vārdus, kuri piedalīsies Slovēnijā notiekošajā Eiropas čempionātā, vēsta lietuviešu mediji.

Kazlausks galīgo sastāvu Eiropas čempionātam nosauca pēc uzvaras Akropoles turnīra mačā pār Bosniju un Hercegovinu - 94:73 (27:24, 25:16, 20:13, 22:20).

Pēdējie, kuri tika atskaitīti bija Vītenis Čižausks un Ads Juškēvičs. Lietuva uz Eiropas čempionātu brauks ar nomināli sešiem garajiem spēlētājiem, četriem aizsargiem un diviem uzbrucējiem.

Lietuvas izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Toms Delininkaitis ("Cherkasy", Ukraina), Roberts Javtoks, (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Mants Kalnietis ("Lokomotiv-Kubaņ", Krievija), Lins Kleiza (Toronto "Raptors", NBA), Mindaugs Kuzminsks (Malagas "Unicaja", Spānija), Darjuš Lavrinovičs ("Žalgiris"), Kšištofs Lavrinovičs ("Žalgiris"), Jons Mačulis (Atēnu "Panathinaikos", Grieķija) Donāts Motiejūns (Hjūstonas "Rockets" NBA), Martins Pocjus ("Real Madrid" Spānija), Renalds Seibutis ("Lietuvos rytas", Lietuva), Jons Valančūns (Toronto "Raptors", NBA).

Kā zināms, Lietuva ir Latvijas pretiniece Eiropas čempionātā. Vēl B apakšgrupā ar Lietuvu un Latviju būs Serbija, Bosnija un Hercegovina, Maķedonija un Melnkalne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!