Foto: DELFI
2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā B grupā, kurā spēlē arī Latvijas izlases basketbolisti, svētdien Bosnija un Hercegovina principiālā duelī ar 62:54 (16:15, 13:13, 12:17, 21:9) pieveica Maķedoniju.

Tādējādi bosnieši izcīnīja otro uzvaru četrās spēlēs, bet "Eurobasket 2011" ceturtā spēcīgākā komanda Maķedonija ar trešo zaudējumu stipri sarežģījusi sev iekļūšanu otrajā kārtā. Maķedonijai priekšsacīkstēs atlikusi tikai spēle pret Latviju, un tā notiks pirmdien.

Maķedonija spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 7:0, bet tad bosnieši veica izrāvienu 10:0. Interesantākais, ka komandām tie bija lielākie izrāvienu visā spēlē. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā un līdz pat pēdējām minūtēm nevienai komandai pārsvars nebija lielāks par pieciem punktiem. Mača galotnē drošāk nospēlēja Bosnija un Hercegovina, kas no sev nelabvēlīgā 50:52 panāca 62:53, izšķirot mača likteni. Maķedonija spēles pēdējās piecās minūtēs guva vien divus punktus.

Bosniešiem "spēli sakārtoja" divi basketbolisti - Mirza Teletovičs guva 22 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Nihads Djedovičs guva 20 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Maķedonijai 19 punktus guva Bo Makalebs, bet 17 punktus – Pero Antičs.

Visu grupu kopvērtējums
Pilns spēļu kalendārs

$d_id=35; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!