Foto: DELFI

Latvijas basketbola valstsvienībai jānospēlē vienā līmenī visas spēles garumā, tad šī komanda var cīnīties ar jebkuru, pēc zaudējuma Eiropas čempionāta ceturtajā spēlē Serbijai atzina Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Atgādinām, ka Latvijas izlase svētdien Serbijai zaudēja ar rezultātu 71:80.

"Serbu agresivitāte pirmajās minūtēs mūs nepārsteidza. Mēs paši sevi pārsteidzām ar "maigu" darbību. Ikviena komanda var spēlēt labi, ja tā ir uzvilkta. Mēs bijām pārāk mierīgi, padevāmies serbu spiedienam, pat haosam. Tai vietā, lai ar vēsu galvu koncentrētos uz to, kas jādara un vajadzības gadījumā pāris reizes iesistu viņiem, lai nomierinās. Tā ir mana vaina – neatradu pareizos vārdus," par spēles sākumu sacīja Bagatskis, kura izteikumi citēti Latvijas Basketbola federācijas (LBS) mājaslapā. "Sākot ar otro ceturtdaļu, spēles gaitā bija daudzas ļoti labas epizodes - ar veiksmīgu aizsardzību un gudru uzbrukumu. Ar mazo sastāvu kļūstam ātrāki uzbrukumā, labāk tiekam pie brīviem metieniem. Kuksiks visus savus uzbrukumus atrod, spēlējot ceturtajā pozīcijā. Protams, brīžiem rodas problēmas aizsardzībā, bet – pagaidām pretinieki nav varējuši tās izmantot."

Runājot par Neneda Krstiča 25 gūtajiem punktiem pret Latviju, Bagatskis sacīja: "Manuprāt, viņš patlaban ir labākais centra spēlētājs Eiropā. Protams, bija pateikts, kā pret viņu jāspēlē, ka stingri jātais ciet labo pusi. Bet viena lieta ir teorētiski izpētīt, otra – izstāstīt spēlētājiem un trešais – to praktiski izdarīt. Eiropā daudzi ar viņu netiek galā."

"Nevienam zaudējumam nav viens iemesls. Basketbolu veido daudzi faktori, sīkumi, kuri sakrājas. Vismaz trīs reizes vajadzēja būt 2+1, bet bumba spītīgi griezās ārā no groza un tad vēl sodus metām garām. Visā spēlē neiemetām 11 sodus! Turklāt pēdējās minūtēs situācijās, kad aizsardzībā viss jau bija izdarīts, Krstičs bija neitralizēts, un bumba bija gaisā, nesavācām bumbu," turpināja treneris. "Spēles gaitā bija vairākas situācijas, kad pietuvojāmies, izcīnījām mūsu bumbu, bet sekoja sasteigts metiens vai kļūda. Svarīgākajos brīžos jāsaglabā vēsa galva. Pieļāvām 15 kļūdas, lielākā daļa piespēlēs. Centram piespēle jādod tā – ja nenoķer, tad bumba ir skatītājos, atgriežamies aizsardzībā un spēlējam pieci pret pieci. Nevis iedod vieglo piespēli un dabū mīnus divi pretuzbrukumā.

"Visi gribam uzvarēt, bet bieži katrs redzam savu ceļu, kā to izdarīt. Mums jāatrod viens ceļš, kopīgs. Nav vajadzīgi nācijas glābēji, jo stipri varam būt tikai visi kopā. Kad spēlējam kā komanda, mūs ir grūti apspēlēt un apturēt. Pēc spēles bija pamatīgi pārdzīvojumi – tas nozīmē, ka spēlētāji neuzskata serbus par kaut ko pārāku, kā šķita vēl nesen. Varam spēlēt pret jebkuru, tikai jāsaglabā konsekvence. Gan jau reiz iemācīsimies uzvarēt arī serbus - darbs atmaksājas," skaidroja Latvijas izlases galvenais treneris. Neko neesam rēķinājuši. Šodien noskaņojāmies spēlei ar Serbiju, tagad pievērsīsimies Maķedonijai. Galvenais, ka viss joprojām ir mūsu pašu rokās.

Latvieši ar divām uzvarām B grupas tabulā dala trešo ceturto vietu. Pirmdien plkst.15:30 pēc Latvijas laika mūsu komanda spēlēs ar Maķedonijas komandu. Uzvara Latvijas valstsvienībai garantēs trešo vietu. Izredzes spēlēt otrajā posmā būs arī zaudējuma gadījumā, taču tad mūsu komandas liktenis būs atkarīgs no tā, kā nospēlēs citas komandas (precīzi varianti būs zināmi svētdien vakarā pēc ceturtās kārtas pēdējām spēlēm).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!