Foto: AFP/Scanpix
Horvātijas basketbola izlase pirmdien ar rezultātu 92:88 (16:17, 20:17, 15:16, 19:20, 7:7, 15:11) otrajā pagarinājumā pārspēja Grieķijas valstsvienību, izslēdzot to no 2013.gada Eiropas čempionāta.

Pēc šī mača kļuva zināmas visas ceturtdaļfināla dalībnieces. No F grupas nākamajā kārtā iekļuva Horvātija, Slovēnija, Spānija un Itālija. Grieķijai un Somijai turnīrs noslēdzies. Pēc atlikušajām spēlēm kļūs zināms komandu izvietojums apakšgrupā.

Uzvarētājiem 22 punktus sameta Bojans Bogdanovičs, 15 punkti un 12 atlekušās Antes Tomiča kontā, 14 punktus pievienoja Roko Ukičs, bet 13 punktus guva Dontajs Dreipers. Grieķijas izlasē Jannis Borusis izcēlās ar 21 punktu un deviņām atlekušajām bumbām, Vasilis Sponulis guva 18 punktus, bet pa 14 punktiem guva Nikoss Ziziss un Kostass Kaimakoglu.

Spēles pirmā ceturtdaļa aizritēja ļoti līdzīgā cīņā un nevienai no komandām neizdevās iegūt iniciatīvu. Pēc nospēlētām piecām minūtēm rezultāts bija 7:7, taču līdz ceturtdaļas beigām vadībā ar nieka viena punkta pārsvaru bija Grieķija. Otrajā ceturtdaļā Horvātijai uz īstu brīdi izdevās iegūt četru punktu pārsvaru, taču Grieķija to ātri atspēlēja un tablo atkal vēstīja neizšķirtu. Puslaiks noslēdzās ar rezultātu 36:34 Horvātijas valstsvienības labā.

Horvātija otrā puslaika sākumā ieguva piecus punktu pārsvaru (46:41), tomēr Grieķija atkal atspēlējās un pēc trim ceturtdaļām rezultāts bija 51:50. Arī pēdējā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā. 10 sekundes pirms pamatlaika beigām horvātiem bija trīs punktu pārsvars, taču Ziziss realizēja tālmetienu un ieveda spēli pagarinājumā.

Pagarinājumā komandas guva punktus, bet šoreiz pēdējās sekundēs trīs punktu pārsvars bija Grieķijai. Bogdanovičs iemeta tālmetienu, bet pirmā pagarinājuma izskaņā Ziziss nespēja Grieķijai izraut uzvaru. Otrajā pagarinājumā Horvātija ātri ieguva četru punktu pārsvaru, bet minūti pirms mača beigām rezultāts bija 86:86. Tad Dreipers un Bogdanovičs iemeta svarīgus punktus Horvātijai, kas nodrošināja uzvaru.

$d_id=115; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!