Foto: DELFI
Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Jons Kazlausks pēc izcīnītā Eiropas čempionāta sudraba atzina, ka tas ir liels panākums, taču vienmēr gribas ko vairāk.

Jau ziņots, ka "Eurobasket 2013" finālā svētdien Lietuva ar 66:80 zaudēja Francijai, kas pirmo reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni. Francūži izšķirošo pārsvaru ieguva pirmā puslaika pēdējās piecās minūtēs, kuras uzvarēja ar 21:3.

"Es paņēmu divus minūtes pārtraukumus, bet neko nespēju mainīt. Tikai varēju noskatīties, kā viņi met grozā," par francūžu izšķirošo izrāvienu un precīzajiem metieniem teica Kazlausks. "Otrā ceturtdaļa mūs nogalināja. Veicu sliktas maiņas. Francija spēlēja labi. Protams, nav patīkami šādā veidā noslēgt čempionātu. Kad zaudē, vienmēr ir rūgtums, bet vēl sāpīgāk, ja zini, ka sudrabs mums bija kabatā jau pēc pusfināla. Visi gribēja ko vairāk."

"Daži jaunie spēlētāji "pārdega". Bet komanda ir komanda, un par visu atbild treneris. Nepaveicās, tātad treneris vainīgs," uzskata Kazlausks. "Ja man pirms čempionāta pajautātu, tad teiktu, ka sudrabs būtu ļoti labs sasniegums. Taču, kad tev jau rokās kaut kas ir un zaudē finālā, domā pavisam savādāk. Protams, mēs esam priecīgi. Tas ir ļoti liels panākums, bet to mēs spēsim novērtēt tikai pēc kāda laika. Cilvēks ir tāds radījums, kuram gribas vienmēr kaut ko vairāk."

Kazlausks nemācēja teikt par savu nākotni Lietuvas izlasē, jo līgums viņam ir beidzies un vēl federācijai ir jānovērtē valstsvienības sniegums. Kazlausks uzsvēra, ka viņa vadītā valstsvienība vēl ir gados jauna un ļoti talantīga, bet pirms nākamā gada pasaules čempionāta būs iespēja pārbaudīt vēl vairākus spēlētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!