Foto: DELFI
2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionātā līdzjutēji Latvijas valstsvienību apakšgrupu turnīrā vēlas redzēt kopā ar Lietuvu, Ukrainu, Beļģiju un Čehiju, vēsta portāla "Delfi" pirms izlozes veiktā aptauja.

Kā zināms, 2015.gada Eiropas čempionāts risināsies četrās valstīs - Latvijā, Francijā, Vācijā un Horvātijā. Rīga, Monpeljē, Berlīne un Zagreba uzņems priekšsacīkstes, bet izslēgšanas turnīrs risināsies Lillē. "Eurobasket 2015" izlozē 24 izlases sadalīs pa četrām grupām, bet jau pirms izlozes ir zināmi dažu grupu dalībnieki. "FIBA Europe" ļāvusi katrai rīkotājai izvēlēties sev vienu pretinieku, to pamatojot ar lielāku līdzjutēju piesaisti. Latvija tādā veidā par "partneri" izvēlējās Igauniju. Pirmdien norisināsies apakšgrupu izloze, un Latvija noskaidros pārējos pretiniekus.

Portāls "Delfi" aizvadītajā nedēļā piedāvāja līdzjutējiem aptauju, lai izteiktu savu viedokli par pateicīgākajiem pretiniekiem Eiropas čempionāta pirmajā kārtā. No pirmā groza Latvijas līdzjutēji vēlas redzēt Lietuvu, par kuru nobalsoja 79,9 % cilvēku, kamēr par Spāniju savu balsi atdeva 20,3 %.

No otrā groza visvairāk balsu saņēma Ukraina – 88,7%, bet Serbija tikai 11,3%. Trešajā grozā līdzjutēju balsis dalījās. 39,4 % balsu saņēma Beļģija, bet 35,5% - Polija. Tam sekoja Maķedonija (14%) un Itālija (11,1%).

Savukārt no piektā groza Čehija saņēma 46 % balsu, Gruzija - 38,1, bet Izraēla – 15,9%.

Latvijas izlasei labākā grupa būtu ar Igauniju, Lietuvu, Ukrainu, Beļģiju un Čehiju, var secināt pēc līdzjutēju aptaujas.

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vēlmes ļoti saskan ar līdzjutējiem. Bagatskis iepriekš izteica vēlmi apakšgrupu turnīrā sacensties ar Lietuvu, Ukrainu, Beļģiju, Gruziju un, protams, Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!