Foto: DELFI
Lietuvas vīriešu basketbola izlase, kas tradicionāli Eiropas čempionātos tiek uzskatīta par vienu no favorītēm, pagājušajā nedēļā sāka savus pirmos treniņus.

Lietuvas izlase sagatavošanās pirmo posmu aizvada Palangā, kur basketbolisti pirms treniņu uzsākšanas izbrauca arī ar jahtu. Vēlāk basketbolisti jau pilnībā pievērsās treniņiem, bet šajā nedēļā lietuviešiem plānotas pirmās pārbaudes spēles.

Jau trešdien Klaipēdā un piektdien Šauļos Lietuvas izlase tiksies ar spēcīgo Austrāliju, tad sekos pārbaudes spēles mājās ar Somiju un Austriju. Augusta vidū turnīrā Kauņā lietuviešu pretinieki būs Turcija, Maķedonija un Horvātija, bet neilgi pirms "Eurobasket 2015" Lietuvas izlase Atēnās pārbaudes turnīrā mērosies spēkiem ar Turciju, Nīderlandi un Grieķiju.

Lietuvas izlase ir viena no Latvijas pretiniecēm "Eurobasket 2015" priekšsacīkstēs Rīgas grupā, kurā vēl ir Igaunija, Beļģija, Čehija un Ukraina.

Lietuvas izlases kandidātu saraksts: Mants Kalnietis, Luks Lekavičs, Artūrs Milaknis, Renalds Seibutis, Ads Juškevičs, Zigimants Janavičs, Marius Runkausks, Domants Sabonis, Deivids Gaiļus, Mindaugs Kuzminsks, Jons Mačulis, Pauļus Jankūns, Roks Giedraitis, Jons Valančūns, Artūrs Gudaitis, Antans Kavaļausks, Roberts Javtoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!