Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta piektdien ar rezultātu 84:82 (15:16, 20:24, 27:23, 22:19) pieveica Polijas valstsvienību.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 24 punktiem bija Dairis Bertāns, 11 punktus pievienoja Kristaps Janičenoks, bet pa desmit punktiem sameta Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

Maču sekmīgāk iesāka poļi un trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām mājinieki zaudēja ar 6:14. Tomēr turpinājumā Latvija iemeta septiņus soda metienus, pirmoreiz cīņā iegūstot vadību. Pēc pirmās ceturtdaļas gan Latvija tomēr atradās iedzinējos ar 15:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija uz brīdi atguva vadību, tomēr četras minūtes pirms puslaika beigām naturalizētais amerikānis Eidžejs Sloters jau panāca 31:24 Polijas labā, bet vēlāk ar vēl vienu trīspunktu metienu - arī 36:28. Puslaika beigās Latvija nedaudz pietuvojās un pēc 20 minūtēm mājinieki zaudēja ar 35:40.

Trešajā ceturtdaļā cīņa ritēja vēl rezultatīvāk, bet atkal vadībā atradās tikai Polija. Pirmajā minūtē viesi ieguva pat deviņu punktu pārsvaru (44:35) un vēlāk arī desmit - 51:41. Tomēr turpinājumā Latvijas izlase veica pakaļdzīšanos un, pateicoties Ingus Jakoviča tālmetienam, pēdējā sekundē pietuvojās līdz 62:63.

Izšķirošā desmitminūte turpinājās ļoti sīvā cīņā, bet tajā jau lielākoties vadībā atradās Latvija, kas gan lielāku pārsvaru par sešiem punktiem (73:67) neieguva. Tomēr pusminūti pirms pamatlaika beigām jau viena punkta pārsvars un bumbas kontrole bija Polijai. Turpinājumā Janičenoks atņēma pretiniekiem bumbu, bet Bertāns ar diviem precīziem soda metieniem atguva Latvijai vadību. Pēdējās sekundēs Demjans Kuligs netrāpīja metienu no groza apakšas un Latvija nodrošināja panākumu.

Kā zināms, svētdien plkst.18.30 Latvijas basketbolisti spēkosies ar Slovēnijas izlasi, bet sestdien savstarpēju spēli aizvadīs Polija un Slovēnija.Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!