Foto: LETA
Sestdien sākas 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs basketbolā vīriešiem, un vienas grupas spēles risināsies arī Rīgā.

Nozīmīgā sporta notikuma laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir jārēķinās ar dažādiem satiksmes ierobežojumiem. Savukārt spēļu apmeklētējiem jāievēro organizatoru ieteikumi, lai sacensību dienā nerastos pārpratumi vai starpgadījumi, kas traucētu svētku atmosfēras baudīšanai.

Rīgas grupā kopā ar Latvijas izlasi spēlēs vēl arī Lietuva, Igaunija, Čehija, Ukraina un Beļģija. Spēles "Arēnā Rīga" risināsies 5., 6., 7., 9. un 10. septembrī.

"Eurobasket 2015" līdzjutēju karte

Satiksmes ierobežojumi
No 5. septembra plkst. 08:00 līdz 11. septembrim plkst. 02:00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot ar caurlaidēm un operatīvo transportu) Grostonas ielas posmā no Mālpils ielas līdz Jāņa Dikmaņa ielai un Mālpils ielas posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai.

No 5. līdz 10. septembrim katru dienu no plkst.17:30 līdz plkst.21:30 (izņemot 8. septembri) nepieciešamības gadījumā tiks slēgta vai ierobežota transportlīdzekļu satiksme Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra posmā no Smilšu ielas līdz Kaļķu ielai un Aspazijas bulvāra posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (izņemot sabiedrisko transportu).

No 5. līdz 10. septembrim būs atļauts apstāties un stāvēt autobusiem ar speciālām caurlaidēm Skanstes ielas posmā no Mālpils ielas līdz Jāņa Daliņa ielai.

No 5. septembra plkst. 08:00 līdz 10. septembrim plkst. 23:00 transportlīdzekļiem tiks aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot ar caurlaidēm un operatīvo transportu):
- Aspazijas bulvāra 50 metrus garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielas pusi (abās ielas pusēs);
- Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra 50 metrus garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielas pusi (abās ielas pusēs);
- Jāņa Dikmaņa ielā labajā pusē, posmā un virzienā no Grostonas ielas līdz Vesetas ielai;
- Grostonas ielas posmā no Mālpils ielas līdz Jāņa Dikmaņa ielai;
- Mālpils ielas posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai.

Oficiālā auto stāvvieta

EuroBasket 2015 apmeklētāji privātās automašīnas varēs novietot apsargātā maksas stāvvietā "New Hanza City" teritorijā starp Skanstes, Hanzas un Pulkveža Brieža ielām. Iebraukšana no Hanzas ielas, braucot virzienā uz Rīgas pasažieru ostu, un Pulkveža Brieža ielas (skatīt karti). Cena: 5EUR.

Sabiedriskais transports

Čempionāta laikā tiks norīkoti papildu reisi 3. trolejbusa maršrutā "Centrāltirgus – Ierēdņu iela (Kr. Valdemāra ielas "Rimi" veikals)".

Ieeja "Arēna Rīga" teritorijā
Drošības zonā tiks nodrošinātas 25 ieejas, tai skaitā 20 ieejas no Grostonas ielas un piecas ieejas no Skanstes ielas.
Biļesu kases pie "Arēna Rīga"
Čempionāta laikā blakus "Arēna Rīga" nožogotajai teritorijai strādās "Biļešu servisa" kases – 1) pie ieejas no Grostonas ielas puses, 2) pie ieejas no Skanstes ielas puses.

Darba laiki:
10:00 – 19:00 3., 4. un 8. septembrī
09:00 – 24:00 5., 6., 7., 9. un 10. septembrī

Biļetes varēs nopirkt arī www.bilesuserviss.lv un "Biļešu servisa" tirdzniecības punktos.

Mantu glabātuve
Mantu glabātuve darbosies Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6b, spēļu dienās no plkst. 12:30 līdz 24:00 (par atrašanās vietu jautāt OSC informācijas centrā vai sekot norādēm).
Ēdināšana
Sabiedriskās ēdināšanas punkti fanu zonā pie "Arēnas Rīga" strādās no plkst. 13:00 līdz 24:00. Arēnas telpās ēdināšanas punkti strādās no plkst. 14:45 līdz orientējoši 23:00 (punkti tiek slēgti piecas minūtes pirms katras spēles pamatlaika beigām).
"Eurobasket 2015" suvenīri
Eiropas čempionāta oficiālie suvenīri un Latvijas valstsvienības krekli nopērkami "Sportland" tirdzniecības vietās "Arēnā Rīga" un Brīvības pieminekļa, kā arī "Sportland" veikalos.
Smēkētāju zona
Smēķētāju zona atrodas nožogotā laukumā pie C ieejas. Arēnas telpās smēķēt aizliegts.
Piecas lietas, kas jāpatur prātā EuroBasket2015 spēļu apmeklētājam
1.Ieeja EuroBasket2015 teritorijā pie "Arēna Rīga" katru dienu no plkst.13:00.

2.Jāierodas laicīgi, ieteicams 1-2 stundas pirms biļetē norādītā spēles sākuma.

3.Drošības kontrole notiks pie ieejas fanu zonā, biļešu skenēšana – pie ieejas "Arēnā".

4.No fanu zonas "Arēnā" varēs iekļūt 45 minūtes pirms biļetē norādītā spēles sākuma.

5.Pēc katras spēles "Arēna" jāatstāj 15 minūšu laikā, bet fanu zonā var uzturēties līdz plkst.24:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!