Foto: AP/Scanpix
2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs sestdien sākās ar nelielu nelielu pārsteigumu – C grupā Nīderlande ar 73:72 uzvarēja Gruzijas valstsvienību.

Nīderlandes basketbolisti jau no spēles sākuma ļāva noprast, ka spēlei pret gruzīniem noskaņojušies ļoti labi un domā pacīnīties par uzvaru. Pēc pirmās ceturtdaļas vēl bija līdzsvars 17:17, bet tad Nīderlande lēnām pārņēma iniciatīvu un trešajā ceturtdaļā "oranžo" pārsvars bija pat 12 punkti.

Gruzijas spēlētāji spēja atspēlēties un spēles beigās pat izvirzījās vadībā ar 70:65 un varēja vēl palielināt pārsvaru, taču neizmantoja savas iespējas. Turklāt Nīderlande teicami aizvadīja izskaņu un pēdējā minūtē atspēlēja četru punktu deficītu. 18 sekundes pirms pamatlaika beigām Robins Smulderss ar pustālo metienu panāca 73:72, bet gruzīnu pēdējo sekunžu centieni bija nesekmīgi.

Nīderlandes sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Šarlons Klūfs. Gruzijai pa 16 punktiem katrs guva Zaza Pačulija un Tornike Šengelija.

$duelID=7;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr B grupā Berlīnē mājiniece Vācija "Eurobasket 2015" iesāka ar nepārliecinošu spēli un uzvaru 71:65 pār Islandi. Vācijas basketbolisti no pirmās līdz pēdējai minūtei bija vadībā, taču pamanījās izsēt 18 punktu pārsvaru. Divarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām Dirkam Novickim un kompānijai bija vien sešu punktu pārsvars, ko gan mājinieki nosargāja.

Vācijas izlases labā Novickis un Deniss Šrēders guva pa 15 punktiem, bet Islandei rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Jons Stefansons.

$duelID=19;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Savukārt A grupā Polija gandrīz izlaida no rokām spēles gaitā iegūto pārsvaru pār Bosniju un Hercegovinu, uzvaru izcīnot vien ar 68:64. Vēl līdz spēles 15 minūtei ritēja līdzīga cīņa, bet tad poļu sāka palielināt pārsvaru un trešās ceturtdaļas vidū panāca pat 51:34. Pēdējā minūtē bosniešiem bija iespēja pat izlīdzināt rezultātu, taču tālmetiens nebija precīzs.

Polijai 15 punktus guva Adams Vaščinskis, bet 13 punktus - Mateušs Ponitka. Bosniešiem ar 20 punktiem izcēlās Andrija Stipanovičs.

$duelID=5;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!