Foto: F64
Latvijas basketbola izlase 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta trešajā spēlē ar rezultātu 72:65 (17:22, 23:11, 11:9, 21:23) pārspēja Čehijas valstsvienību.

Latvijas izlasē 14 punktus guva Jānis Blūms, bet pa 11 punktiem sameta Jānis Strēlnieks, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles, un Kaspars Bērziņš, bet Čehijas izlasē Tomašs Satoranskis guva 22 punktus un izdarīja deviņas piespēles, bet Jana Veselija kontā 17 punkti un 11 bumbas zem groziem.

Latvijas izlase mača pirmajās minūtēs bija vadībā ar pāris punktu pārsvaru, tomēr ceturtdaļas otrajā pusē čehi pārņēma vadību un pirmās desmit minūtes noslēdza ar piecu punktu pārsvaru. Arī turpinājumā cīņas gaita bija līdzīga, taču līdz puslaika beigām Latvija atkal izvirzījās vadībā – 40:33.

Smagas cīņas turpinājumā Latvijas izlasei izdevās turēties vadībā, lai čehi ļoti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Daudzi labi pretinieku metieni lidoja garām grozam, kamēr Latvija spēja pārsvaru noturēt. Pēdējās desmit minūtēs Latvijas spēlētāji bija priekšā ar drošu pārsvaru, tomēr spriedze laukumā bija liela. Latvieši izturēja un izcīnīja uzvaru.

Otrdien Latvijas izlasei ir brīvdiena no spēlēm, bet trešdien pretiniekos būs Ukrainas basketbolisti.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi no "Arēnas Rīga", kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

$duelID=65;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!