Foto: DELFI
2015.gada Eiropas basketbola čempionātā trešdien Beļģijas izlase saspringtā mača izskaņā ar rezultātu ar 64:66 (17:21, 11:12, 16:18, 20:15) D grupas cīņā Rīgā piekāpās Čehijas izlasei.

Līdz ar šo uzvaru Čehija nodrošināja sev vietu "Eurobasket 2015" nākamajā kārtā.

Čehijas izlasē ar 21 punktu un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Jans Veselijs, bet 14 punkti un deviņas piespēles Tomašam Satoranskim. Vēl 13 punkti Petram Bendam. Beļģijas izlasē 12 punktus guva Džonatans Tabū, bet 10 punkti Pjēram – Antuā Žilē.

Spēles sākums bija līdzīgs, komandām līdzīgi audzējot rezultātu, bet tad ceturtdaļas beigās Čehija ieguva piecu punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā beļģiem uz īsu brīdi izdevās samazināt deficītu, taču pirmā puslaika izskaņā Čehija bija vadībā ar 33:28.

Trešajā ceturtdaļas sākumā Beļģijas izlasei izdevās izvirzīties vadībā, taču tas nebija uz ilgu, jo čehi uzreiz veica savu izrāvienu un trešās ceturtdaļas izskaņā bija vadībā ar setiņu punktu pārsvaru. Beļģijas izlase turpināja cīņu, un pēdējā ceturtdaļā atkal aizvadījua labas epizodes, panākot 60:57. Čehiem ātri izdevās atbildēt ar četriem gūtiem punktiem pēc kārtas. Mača beigas izvērtās ļoti dramatiskas, beļģi atkal izvirzījās vadībā, bet pēc Satoranska iemestā tālmetiena Čehija ieguva vadību, kuru nosargāja līdz mača beigām. Pēdējās sekundēs abas komandas meta soda metienus, bet beļģiem neizdevās vairs "aizķerties" spēlē.

$duelID=89;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!