Foto: LETA

Latvijas izlase Eiropas čempionāta mačā trešdien pret Ukrainu atkal līdz galam neizpildīja spēles plānu un neplānotā improvizācija dažādās sadarbības liedza izcīnīt uzvaru mačā, atzina valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase dramatiskā mača galotnē pēdējās sekundēs piekāpās Ukrainas valstsvienībai, nespējot vēl nodrošināt vietu turnīra nākamajā kārtā.

"Laikam mēs aizmirsām par tām sajutām, kādas bija pirms divām dienām. Mums vajadzēja spēlēt kopā. Sākām ļoti labi, izspēlējām labus metienus, taču bija momenti, kad aizmirsām par mūsu garajiem spēlētājiem, neiespēlējot viņiem bumbu," pēcspēles preses konferencē stāstīja Bagatskis. "Spēles turpinājumā metienu procents no distances vairs nebija tik labs. Ukraina atgriezās spēlē, jo mēs sākām improvizēt aizsardzību. Kad mēs atradām emocijas, tad atgriezāmies spēlē. Spēles izskaņā mēs aizsardzībā atkal improvizējām, tika izdarīti nevajadzīgi metieni un uzsisti nevajadzīgi sodi. Es gribētu teikt, ka ukraiņiem paveicās, bet, protams, viņi domās citādāk. "

"Mēs esam stipri tikai tad, kad visi ir vienoti, sākot ar tiem, kas ir komandas līderi, un beidzot ar tiem, kas varbūt nav tik daudz spēlējuši. Basketbols sākas no tā, cik tu esi emocionāli sagatavojies. Mums jābūt uzvilktiem un mums jāspēlē ātri. Spēles sākums bija veiksmīgs, jo Jānis Strēlnieks maču iesāka labi, bet turpinājumā viņš varbūt tik daudz vairs neuzņēmās iniciatīvu," turpināja galvenais treneris. "Mums nebija brīvu metienu? Ja apskatās "sauso" statistiku, tad mums komandā, diemžēl, bija spēlētāji, kuri nodarbojās ar vieglatlētiku, jo viņiem nav statistikas."

Kā stāstīja, treneris, tad komandas spēlētāji esot meklējuši vieglāko ceļu: "Mums bija skaidrs, kā viņi spēlēs aizsardzībā. Mēs zinājām, ka mēs izdarīsim daudz, daudz, daudz, metienu, taču nebija ieplānots, ka mēs tos metīsim tikai no distances. Bija svarīgi iespēlēt bumbu zem groza, lai būtu spiediens groza apakšā. Fesenko groza apakšā brīžiem atpūtās. Kad mums bija bumbas kustība, izspēlētas kombinācijas, tad arī bija rezultāts."

Latvijas izlasei pēdējā spēlē būs Baltijas valstu derbijs ar Igaunijas izlasi. Abām komandām šī būs izšķirošā spēle par iekļūšanu nākamajā kārtā.

"Protams, ka abām komandām tā būs ļoti svarīga spēle. Mēs mačam gatavosimies, kā parasti. Negribu uzsvērt spēles pret Igauniju nozīmīgumu, jo katrs mačs ir svarīgs. Katra minūte spēlē ir svarīga. Mums jākoncentrējas visas 40 minūtes. Igaunijas izlasei ir ļoti gudrs treneris. Igauņi gatavojās spēlei pret Ukrainu un Latviju. Mēs zinām, ka Igaunijā ir teiciens, nav svarīgi, kā spēlējam, galvenais, lai uzvaram Latviju. Viņiem ir labas iespējas. Spēles laikā viss ir atkarīgs no mazām lietām. Šīs valstis abas zina jau 100 gadus, tad kādi mums var būt pārsteigumi?" retoriski jautāja Bagatskis.

"Nevajag taisīt traģēdiju. Man bija pašsajūta, ka mēs varētu iziet no grupas pirmajā vietā, tagad laikam pirmā nebūs, būs jāsamierinās ar otro. Vai tad mums bija kaut kāds pārsteigums, ka ukraiņi māk spēlēt? Protams, ka nē. Vairāk kā puse komandas ir spēlējusi Pasaules kausā. Negribu teikt, ka mēs nenovērtējām, jo viņi māk spēlēt," sacīja treneris. Zālē bija kolosāla atmosfēra, bet beigās visu izšķīra pāris nianses, sīkumi. Izskaņā vajadzēja vienkārši paņemt bumbu, bet spēlētājs izkāpa "autā". Iepriekšējās spēlēs, kurās uzvarējām, galotnē bijām labāki. Neko darīt, būs mums pašiem interesantāk."

Otrdien Latvijas izlasei bija brīvdiena, bet tagad treneris sacīja, ka, iespējams, vajadzēja visiem kopā pavadīt dienu un gatavoties mačam. "Mēģinājām visādos veidos spēlētājus sagatavot. Vakar it kā bija forša brīvdiena, tagad, protams, tā ir mana vaina. Iespējams, vajadzēja ieslēgt kazarmu režīmu. Tagad, izejot no šīs pieredzes, es darītu citādāk. Kā mēs gatavojāmies pirms tam, nekas neliecināja, ka sanāks tā, kā sanāca. Būtu uzvarējuši ar vienu punkta pārsvaru, mēs šeit šādi nerunātu," noslēgumā uzsvēra Bagatskis, kurš piebilda, ka komanda tiks galā ar savām iekšējām lietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!