Foto: DELFI
Pēc aizraujošās "Eurobasket 2015" turnīra spēles starp Igaunijas un Lietuvas izlasēm abu komandu treneri atzina, ka mačs esot bijis smags un spēles iznākumu izšķīra nianses.

Jau vēstīts, ka Lietuvas izlase pašā mača izskaņā ar rezultātu 62:60 pārspēja Igaunijas valstsvienību.

"Smagi ir spēlēt pret Lietuvu. Sākām labi, izdarījām uz viņiem spiedienu un darījām pareizās lietas. Pirmā puslaika beigās zaudējām koncentrēšanos un izsējām septiņu punktu pārsvaru. Pēc tam atguvām vadību, bet pēdējās minūtēs bija sīva cīņa. Izskaņā viņiem bija garāks sastāvs, kas ļāva izcīnīt atlēkušās bumbas uzbrukumā un kas mums sarežģīja uzbrukumu, neļaujot izdarīt metienus," sacīja Igaunijas izlases galvenais treneris Tīts Soks.

Tikmēr Jons Kazlauks pēc šādas spēles nebija pārāk runīgs: "Grūti ir runāt pēc tādas spēles. Mums vairāk paveicās. Lielākā problēma bija tā, ka mēs sākām gatavoties ar vienu sastāvu, bet pēc Jona Valančūna izkrišanas no ierindas, viss mainījās. Taču mēs turpinājām spēlēt tajā stilā, kāds paredzēts ar viņu. Apsveicu igauņus, viņi spēlēja labi. Vienkārša spēle aizsardzībā, bet tā viņiem bija efektīva, radot mums problēmas."

Kā atzina, Kazlauksks, tad viņam vēl nav zināms, vai Valančūns varēs spēlēt ceturtdien pret Čehiju, jo tas būs ārsta lēmums.

Arī Soks atzina, ka Valančūna nespēlēšana mainīja Igaunijas izlases plānus aizsardzībā, tomēr tas viņiem nostrādājis par labu. Savukārt par ceturtdienas maču pret Latviju Igaunijas treneris komentāros neizplūda: "Tā būs svarīga spēle."

Kazlauskam arī pajautāja par to, kuram ir priekšrocības mačā starp Latvijas un Igaunijas izlasēm. "Latvijai ir priekšrocības, jo tā spēlē mājās. Tomēr mūsu grupā cīnās dažādas komandas ar dažādām mentalitātēm, tāpēc ir grūti prognozēt iznākumu," sacīja lietuviešu speciālists.

Tikmēr Igaunijas izlases spēlētājs Janars Talts stāstīja, ka veiksmīgā snieguma pamatā bija komandas spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

"Beigās mums nepaveicās, viņi guva smagus punktus. Tā arī bija starpība mačā. Divi punkti. Rīt spēle par izdzīvošanu, jāaizmirst šī spēle. Šovakar ir jāatpūšas, bet rīt jauna diena," atzina basketbolists.

Lietuvas izlases saspēles vadītājs Mants Kalnietis atklāja, ka lietuviešiem ģērbtuvēs bija gara saruna, jo arī pēc uzvarētas spēles visi bija neapmierināti savu sniegumu.

"Mēs nevaram šādi turpināt spēlēt. Neizpildām treneru norādījumus, neesam koncentrējušies mačam. Pēdējās sekundēs Jons Mačulis vēlreiz pierādīja, ka ir līderis, jo viņš spēj realizēt šādus uzvaru nesošos metienus," stāstīja Kalnietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!