Foto: DELFI
2015. gada Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīrā ceturtdien, 10. septembrī, "Arēnā Rīga" D grupas izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā Latvija fantastiskā cīņā atspēlējās un ar 75:64 (15:29, 18:15, 22:5, 20:15) pieveica Igaunijas valstsvienību.

Tādējādi Latvijas basketbola izlase tagad pārcelsies uz Lilli, kur turpinās "Eurobasket 2015" cīņas.

Latvijas izlasē 21 punktu guva Jānis Strēlnieks, 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Jānim Timmam, bet 11 punktus pievienoja Rolands Freimanis. Igaunijas izlasē 16 punktus sameta Gregors Arbets, bet 12 punkti Janaram Taltam.

Latvijas izlasei ļoti neveiksmīgs izrādījās spēles sākums, kurā tā nonāca iedzinējos ar 0:11. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā Latvijas izlase pietuvojās līdz 7:14, tomēr pēc tam igauņi atkal atrāvās, būdami vadībā ar 29:15. Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase uz brīdi pietuvojās līdz 19:29, taču pēc tam Igaunija vēlreiz panāca 15 punktu pārsvaru. Puslaika beigās izdevās labas epizodes, kas ļāva pietuvoties līdz 33:44.

Latvijas izlase ar "dzelžainu" aizsardzību sāka otro puslaiku, kas ļāva lēnā garā deldēt rezultāta deficītu. Latvijas izlase izlīdzināja rezultātu 47:47, bet pēc tam nākamajā epizodē jau bija vadībā ar divu punktu pārsvaru. Pēc veiksmīgas ceturtdaļas izskaņas Latvijas komanda jau iekrāja sešu punktu pārsvaru. Izšķirošajās desmit minūtēs Igaunija pietuvojās līdz 60:62, tomēr Latvija pēc tam guva deviņus punktus pēc kārtas. Pārsvaru izdevās nosargāt līdz mača beigām.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

$duelID=117;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!