Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms sestdien gaidāmās Eiropas čempionāta astotdaļfināla cīņas pret Slovēniju Lillē aizvadīs tikai vienu treniņu, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā zināms, Latvijas izlase sasniegusi Eiropas čempionāta izslēgšanas spēles, kas jau norisināsies Francijas pilsētā Lillē. Sestdien pusdienlaikā komandai gaidāms astotdaļfināla mačs pret Slovēniju.

Latvijas izlase uz Lilli izlidoja vien dažas stundas pēc savas pēdējās D apakšgrupas cīņas pret Igauniju. Kopā ar valstsvienību čārterreisā devās arī pārējās trīs D apakšgrupas komandas, kas sasniedza izslēgšanas spēles, - Lietuva, Čehija un Beļģija.

Valstsvienības direktors Māris Jučmanis pastāstīja, ka no Rīgas komandas izlidojušas ap diviem naktī, bet ap četriem bija Lillē. Visas 16 izslēgšanas turnīrā iekļuvušās izlases mitinās divās viesnīcās, bet Latvijas komandas apartamenti atrodas aptuveni 15 minūšu braucienā no īpaši pārbūvētā futbola stadiona, kur notiks izšķirošās turnīra spēles.

Piektdien plkst.15.45 pēc Latvijas laika komandai iecerēts vienīgais treniņš pirms sestdien gaidāmā dueļa ar Slovēniju, kas sāksies plkst.13.

"Emocijas spēlētājiem un treneriem ir labas. Jāturpina iesāktais un jāmēģina sev un līdzjutējiem sagādāt vēl patīkamus brīžus," izteicās Jučmanis.

Eiropas čempionātā tiek dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!