Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase, kas turpina cīņas 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, spēļu mājvietā Lillē palikusi bez viena no galvenā trenera Ainara Bagatska asistentiem - Artūra Štālberga, informē Latvijas Basketbola savienība.

Štālbergu no Lilles atsaucis Krievijas basketbola klubs "Ņižņij Novgorod", kurā viņš arī ir Bagatska asistents.

"Nopietnas problēmas tas mums nerada. Savā galvenajā atbildības jomā – spēļu skautingā – Štālbergs ir lielu darbu padarījis jau iepriekš un turpinās veikt savus pienākumus, izmantojot modernās tehnoloģijas un saziņas līdzekļus. Informācijas par pretiniekiem mums netrūka un netrūks," uzsver galvenais treneris Bagatskis.

Latvijas basketbola valstsvienība svētdien ap pusdienas laiku "Eurobasket 2015" dalībnieku vajadzībām atvēlētajā treniņzālē aizvadīja stundu 15 minūtes ilgu nodarbību, iekustinot organismus čempionāta turpinājumam. Latvijas komandas ierindā bija visi 12 spēlētāji, un visi būs gatavi otrdien iziet laukumā pret Francijas komandu. Otrdien plkst.22 pēc Latvijas laika ceturtdaļfināla spēle ar Eiropas čempioniem un turnīra saimniekiem Francijas izlasi. Uzvarētāji turpinās cīņu par medaļām un ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, zaudētāji turnīra turpinājumā cīnīsies par ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Šī pāra komandas nākamajā kārtā spēlēs ar ceturtdaļfināla Grieķija – Spānija dalībniecēm.

Treniņu bez Latvijas preses pārstāvjiem apmeklēja arī vairāki franču žurnālisti. Lielāks pieplūdums gaidām pirmdien, tiesa, var just, ka mājinieku saziņas līdzekļi galveno uzmanību pievērš savai komandai. Kā tās nospēlēs – tāds arī būs rezultāts.

Interesanti, ka šai ziņā pie līdzīgas pārliecības turas arī latvieši. "Protams, Francijai ir lieliska komanda, izcilas zvaigznes, gudrs treneris un fantastisks skatītāju atbalsts. Protams, viņi ir favorīti. Zālē otrdien būs neatkārtojama gaisotne un man kārtējo reizi jālieto vārds "jāizbauda". Iespējams, tādas spēles karjerā daudziem vairs nebūs, tāpēc jāgūst labas emocijas no tā, ka esam šo svētku pilntiesīga daļa. Mums otrdien nebūs, ko zaudēt, tāpēc būs iespēja spēlēt bez psiholoģiskās spriedzes. Ja spēsim pareizi noskaņoties, ja izcīnīsim cīņu katrs pats ar sevi un laukumā darīsim to, ko protam, būs labs basketbols," norāda Bagatskis.

Der atcerēties, ka šim komandas modelim jau pieredzē divas ar Francijas izlasi cienījami aizvadītas spēlēs iepriekšējos čempionātos. 2011.gadā Šauļos tieši pirmajā spēlē ar Francijas izlasi izdevās noticēt, ka nebūsim nekādi peramie zēni, un favorīti atviegloti uzelpoja tikai pēdējās sešās minūtēs (78:89). 2013.gadā Ļubļanā otrā posma priekšpēdējā spēlē mūsējie slikti sāka (pirmā ceturtdaļa 15:31), bet tad atguvās un atjaunoja intrigu, līdz pat beigām saglabājot spriedzi (91:102).

Interesanti, ka abos mačos Latvijas komandā bija kāds individuālais varonis, kas stājās pretī Tonijam Pārkeram. Šauļos Jānis Blūms guva 32 punktus (divpunktnieki 6/9, trīspunktnieki 6/9, sodi 2/3), Ļubļanā Dairis Bertāns iemeta 28 (5/7, 4/6, 6/8).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!