Latvijas basketbola izlases galvenais trumpis ir kustīgums un mobilitāte, un tieši tas pirmajā "Eurobasket 2017" spēlē pret Serbiju ir jāizmanto, pēc treniņa Latvijas žurnālistiem stāstīja izlases treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas un Serbijas duelis risināsies piektdien, 1. septembrī, pulksten . Latvijas izlases treneru korpuss pretiniekus ir rūpīgi izpētījis, un Visockis-Rubenis padalījās savos iespaidos par serbiem.

"Pirmā lieta ir spēle postā jeb zem groza. Jau pārbaudes spēlēs viņi daudz bumbu deva ceturtajiem un piektajiem numuriem, dažreiz arī mazie spēlētāji bija zem groza. Otrā lieta ir Bogdana Bogdanoviča spēle "pick'n'roll" kombinācijās. Viņš izspēlē 70 procentus no Serbijas "pick'n'roll", un liela daļa no tām viņam izdodas ļoti sekmīgi. Mums aizsardzībā būs jāizdara liels spiediens uz Bogdanoviču," stāstīja Visockis-Rubenis.

"Uzbrukumā mūsu galvenais trumpis ir mobilitāte un kustīgums. Serbi ir spēcīgi un lieli, bet viņi arī ir lēni. Mēs, daudz spēlējot "pick'n'roll" kombinācijas, varam radīt sev iespējas. Viņiem aizsardzībā vienam otram būs jānāk palīgā, viņi savilksies zem groza un mums atbrīvosies metēji," turpināja treneris. "Mēs zinām, kas mūs var apturēt, un noteikti pretinieki arī par to domā. Svarīgs jautājums ir tas, kā viņi spēlēs pret Kristapu Porziņģi – vai viņi pretī liks ceturto numuru, vai kā citādāk. Mēs esam mēģinājuši un modelējuši dažādas situācijas, lai sagatavotu mūsu spēlētājus. "

Pēc pirmās "Eurobasket 2017" spēles Latvijas izlasei būs mazāk par 24 stundām, lai sagatavotos nākamajam mačam pret Beļģiju.

"Mēs nedomājam pagaidām par rītdienu, nospēlēsim šo spēli un tad domāsim. Man, protams, ir kaut kādas sagataves, bet domājam tikai par šodienu," uzsvēra Visockis-Rubenis.

Serbijas izlasei šajā turnīrā palīdzēt nevar daudzi spēlētāji, taču vislielāko iztrūkumu rada saspēles vadītāja Miloša Teodosiča nespēlēšana. Latvijas izlases treneris uzskata, ka tam ir gan plusi, gan mīnusi.

"Teodosičs ir ļoti meistarīgs spēlētājs, viņu sauc par vienu no labākajiem saspēles vadītājiem pasaulē. Mēs esam priecīgi, ka viņš nav Serbijas izlases uzbrukumā, bet viņam ir savu mīnusi, piemēram, aizsardzībā. Aizsardzībā mēs viņu varētu izmantot kā vienu no vājajiem posmiem," viņš skaidroja.

Latvijas izlases sastāvā visi 12 spēlētāji ir gatavi turnīra pirmajai spēlei.

Jāņa Blūma komentārs par pirmo spēli:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!