Foto: AFP/Scanpix
Sportistiem Soču olimpiskajās spēlēs pagaidām ir izdevies izvairīties bez smagām traumām, informē Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) zinātnes un izpētes komitejas vadītājs Larss Engebretsens.

"Smagu traumu gadījumā mēs sportistus nogādātu Soču slimnīcā numur četri. Īpaši smagos gadījumos mēs cietušo varam ātri nogādāt Krasnodarā," stāsta Engenretsens. "Taču līdz šim gūtās traumas ir bijušas vieglas un tikai piecos sešos gadījumos bija nepieciešama hospitalizācija. Lielākoties savainoti bija kalnu slēpotāji un snovbordisti - atslēgas kaula un ribu lūzums, ceļgala trauma. Ļoti smagu savainojumu nav bijis."

Engerbrestens, kurš pats ir ārsts, sagaida, ka arī Sošos sportisti gūs savainojumus. "Ikvienā Olimpiādē vairāki sportisti gūst traumas - to parāda statistika," viņš saka. "Vankūverā bija pat letāls gadījums, un kopumā tika fiksēti 400 traumu, no kurām puse bija tik smagas, ka sportistiem vajadzēja atgriezties mājās. Tā kā mēs sagaidām, ka arī Sočos traumas būs."

Uz olimpiskajā ciematā izvietotajām poliklīnikām sportisti nāk ne tikai pēc savainojumiem, daudzi saaukstējas, piedzīvo kuņģa darbības traucējumus, norāda Engebretsens

Pirmdien kalnu slēpošanas sacensībās kritienu piedzīvoja kanādiešu sportiste Marī-Mišela Ganjona, kura tika nogādāta slimnīcā ar aizdomām uz izmežģītu plecu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!