Foto: F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Soču olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas distancē apzināti šāvis lēnāk, jo sapratis, ka trasē viņam ir lielas priekšrocības.

Kā ziņots, pirmdien notikušajās sacensībās Rastorgujevs izcīnīja devīto vietu, pakāpjoties no 17.pozīcijas, kurā atradās pēc sprinta. Četrās šaušanās Rastorgujevs pieļāva tikai vienu kļūdu, bet arī konkurenti bija salīdzinoši precīzi.

Vēl desmit minūtes pēc sacensībām, ierodoties preses zonā, Rastorgujevs joprojām bija pilnībā koncentrējies sacensībām. "Atceros šāvienu, uzreiz analizēju, lai vairs tādu kļūdu nepieļautu. Jau pēc mēlītes nospiešanas uzreiz redzēju, ka būs garām."

"Šoreiz šāvu lēnāk, koncentrētāk, jo zināju, ka manas priekšrocības ir trasē. Jutos labi, un slīdamība arī bija krietni labāka nekā sprintā," uzsvēra sportists. "Visas trases garumā centos neatslēgt smadzenes un visu laiku strādāt, lai kontrolētu situāciju."

No pēdējās šaušanas Rastorgujevs izslēpoja 12.vietā, turpinājumā ātri vien pakāpās uz devīto pozīciju, bet nākamo soli vairs nespēja spert. Pēc finiša sportists atzina, ka tas noticis apzināti. "Pēdējā kalnā braucu savā tempā, jo sapratu - ja iztērēšu tajā spēku, beigās neko vairs nevarēšu izdarīt."

Ceturtdien sportisti sacentīsies 20 kilometru individuālajās sacensībās.

Vēl pirms četriem gadiem Vankūverā Latviju pārstāvēja deviņi sportisti, bet šoreiz viņu skaits sarucis līdz minimālajiem diviem. Īpaši sāpīgi tas bija vīriešiem - līdz iespējai, lai Sočos varētu startēt četri sportisti, pietrūka 21 punkta Nāciju kausa ieskaitē, vai arī katram sportistam būtu bijis jāfinišē par pāris vietām augstāk pasaules čempionātā.

Rastorgujevs vēl junioru vecumā tika uzskatīts par ļoti talantīgu sportistu, bet pieaugušo konkurencē viņš sevi īsti apliecinājis vien pēdējās divās sezonās. Šobrīd 25 gadus vecais sportists pērn Pasaules kausa posmā Sočos spēja izcīnīt ceturto vietu individuālajā distancē, bet šī gada sākumā bija ceturtais arī Oberhofā notikušajās iedzīšanas sacensībās. Nedēļu pirms Soču Olimpiādes Rastorgujevs triumfēja Eiropas čempionāta 20 kilometru distancē, parādot, ka ir lieliskā sportiskajā formā.

Šīs ir viņa otrās olimpiskās spēles karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!