Foto: AP/Scanpix
Par XXII Ziemas olimpisko spēļu čempionu kalnu slēpošanā superkombinācijā piektdien Sočos negaidīti kļuva šveicietis Sandro Vileta.

28 gadus vecais šveicietis ne reizi karjera nebija kāpis uz goda pjedestāla superkombinācijas sacensībās un karjeras laikā tikai vienu reizi Pasaules kausā kāpis uz goda pejedestāla (reizi uzvarēja supergigantā), tāpēc netika uzskatīts par favorītu uz zeltu.

Tomēr sarežģītā un vēlāk jau izdangātā slaloma trase ieviesa savas korekcijas, jo nobrauciena līderiem bija grūti veikt slalomu. Pēc nobrauciena līderis bija norvēģis Četils Jansrūds, kurš summā palika ceturtais. Nobrauciena otrās vietas ieguvējs Ondžejs Banks kopvērtējumā palika septītais, trešais ātrākais nobraucienā austrietis Matiass Maijers ieņēma tikai 13.vietu, bet viens no galvenajiem favorītiem Bode Millers kopvērtējumā noslēdza "olimpisko sešinieku".

Savukārt Viletta pēc nobrauciena ieņēma tikai 14.vietu, taču izcili veica slalomu un pārsteidzoši kļuva par olimpisko čempionu. Otro vietu ieņēma arī viens no favorītiem Ivica Kosteličš (+0,34 sekundes), bet trešais negaidīti bija itālis Kristofs Inerhofers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!