Foto: AP/Scanpix

Vācu bobslejists Manuels Mahata saņēmis gada diskvalifikāciju par savu bobsleja slieču aizdošanu krievu pilotam Aleksandram Zubkovam, kurš ar tām Sočos izcīnīja olimpiskā čempiona titulu, vēsta vācu mediji.

Tā kā pats Mahata nekvalificējās Olimpiādei, viņš savas jaunās, tikko no Šveices saņemtās slieces aizdeva Zubkovam, un krievu pilota četrinieka ekipāža ar tām izcīnīja olimpiskā čempiona zelta medaļu. Vācijas Bobsleja un skeletona federācija (BSD) Mahatam par to piespriedusi gada diskvalifikāciju un soda naudu 5000 eiro apmērā.

"Šis samērā bargais sods Mahatam būs pirmais solis nacionālo interešu aizstāvībā," izteicies DSB prezidents Andreass Trautmans izplatītajā paziņojumā. "Mahatam bija jāinformē federācija par šo soli."

Bijušais pasaules čempions norāda, ka slieces ir viņa personiskais īpašums, un ar to viņš var rīkoties pēc saviem ieskatiem. "Slieces nepieder nedz Vācijas Sporta ekipējuma izpētes institūtam (FES), nedz federācijai," izteicies Mahata. "Sportisti tā ir darījuši arī iepriekš, es nesaprotu, kāpēc sacelta tāda jezga. Es sevi par nodevēju neuzskatu. Varbūt viņiem ir vajadzīgs kāds, uz ko negrūst vainu, kāds grēkāzis."

Federācija gan norāda, ka neesot nekāda kopsakara ar šo ekipējuma aizdošanas gadījumu un Vācijas bobslejistu vājo startu Soču olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, Soču Olimpiādē vācu bobslejisti pirmo reizi kopš 1964.gada palika bez medaļām, bet Zubkovs uzvarēja gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!