Foto: LETA

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien, 5. februārī, Pekinas olimpiskajās spēlēs nedrīkstēs startēt skiatlona sacensībās, jo vairāki Covid-19 testi raisījuši aizdomas, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Dodoties uz Pekinu, Eidukai visi nodoties testi bija negatīvi, tomēr Ķīnas galvaspilsētā nodotie Covid-19 testi uzrāda dažādus rezultātus.

Eidukas nodotajiem Covid-19 testiem ir konstatētas robežvērtības starp kontaktpersonas un Covid-19 pozitīvas personas statusu, skaidro LOK. Tādēļ sportiste nedrīkstēs sestdien piedalīties skiatlonā (7,5km brīvajā stilā + 7,5 km klasiskajā stilā), taču saglabā cerības dalībai nākošajos startos. Pati sportiste neslēpj sarūgtinājumu par radušos situāciju, taču atzīst, ka tai ir jāpielāgojas un jāgaida atļauja turpmākiem startiem.

Ievērojot sanitāro protokolu, šobrīd tiek organizēta sportistes pārvietošana uz atsevišķu viesnīcu, kur viņas testēšana turpināsies divas reizes dienā un Olimpiskajā ciematā būs ļauts atgriezties pēc divu negatīvu Covid-19 testu iegūšanas pēc kārtas. Eidukai nav nekādu saslimšanas simptomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!