Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ar Elīzu Tīrumu, Kristeru Aparjodu un Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi sastāvā ceturtdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Latvijas izlasei sīvākā cīņa izvērtās ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, kuru izdevās apsteigt 0,313 sekundēm. Pēc Tīrumas brauciena Latvija bija iedzinējos 0,471 sekunžu deficītu, tad Aparjods to sadeldēja līdz 0,125 sekundēm, bet Bots/Plūme savā braucienā deva vadību Latvijas izlasei.

Latvijas izlase stafetes sacensībās bronzas medaļu izcīnīja arī 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Kopumā Latvijai šī bija 10. olimpiskā medaļa ziemas olimpiskajās spēlēs. Latvijas sportisti izcīnījuši vienu zelta, trīs sudraba un sešas bronzas godalgas.

Vēl dramatiskāka izvērtās cīņa par zelta medaļām. Vācijas komanda Natālija Geizenbergere, Johanness Ludvigs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts tikai par 0,080 sekundēm apsteidza Austriju. Austriju pārstāvēja Madeleine Egle, Volfgangs Kindls un Tomass Šteijs/Lorencs Kollers.

Vācijas izlase līdz ar uzvaru stafetes sacensībās triumfēja visās disciplīnās kamaniņu sportā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Sacensībās piedalījās 17 kamaniņu sporta valstsvienības.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!