Foto: TASS/Scanpix/LETA
Pekinas olimpisko spēļu biatlona sacensībās 4x7,5 kilometru stafetē Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda piedzīvoja sāpīgu neveiksmi, kad pēdējā šaušanā izlaida teju minūtes pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem. Krievu neveiksmi izmantoja Norvēģija, kas izcīnīja zelta godalgas.

KOK komanda drošu pārsvaru ieguva jau stafetes otrajā posmā, kad Aleksandrs Loginovs abās šaušanās izvairījās no soda apļiem un distancē bija pietiekami ātrs, lai savai komandai dotu 36,2 sekunžu pārsvaru. Maksims Cvetkovs turpināja sava kolēģa iesākto un panāca jau 58,4 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Pēdējā posmā devās Eduards Latipovs, septīto šaušanu viņš veica perfekti, bet pirms noslēdzošās ugunslīnijas viņam bija 59 sekunžu pārsvars. Taču Latipovs spriedzi neizturēja, viņš nesašāva četrus mērķus, nopelnīja divus soda apļus un trasē atgriezās trešajā vietā.

Norvēģija bija lielākā ieguvēja no šīs neveiksmes. Pēc pirmajiem diviem stafetes maiņas punktiem norvēģi bija sestajā vietā, bet Johanness Tinjess Bē palīdzēja pakāpties uz ceturto vietu. Pirms pēdējā posma norvēģu deficīts bija vairāk nekā minūti liels, taču Vetle Sjāstads Kristiansens trasē bija ātrs un abās šaušanās bija precīzs. Viņš finišā ieslēpoja ar 21,3 sekunžu pārsvaru pār Franciju

Norvēģu sastāvā bez Bē un Kristiansena bija arī Tarjei Bē un Sturla Holms Legreids.

Sudraba medaļu izcīnīja Francijas izlase ar Fabjēnu Klodu, Emiljēnu Žaklēnu, Simonu Destjē un Kantēnu Fijonu-Maijē sastāvā.

KOK izlase sacensības trešajā vietā noslēdza, finišējot 45,3 sekundes aiz uzvarētāja. Pēc finišā Latipovs bēdīgs un bezspēcīgs iekrita sniegā. Bronzas medaļu bez Latipova, Cvetkova un Loginova saņems arī Saīds Karimulla Halili.

Lietuvas izlase olimpiskajās spēlēs izcīnīja 14. vietu (+5,47,6), bet Igaunija ierindojās 15. pozīcijā (+6:13,4).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!