Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slovākijas hokeja izlasei gaidāmajā Soču olimpisko spēļu turnīrā nepalīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Islanders" aizsargs Ļubomirs Višņovskis, informē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Višņovskis smadzeņu satricinājuma dēļ jau izlaidis lielāko daļu šīs sezonas, turklāt nesaņēma zaļo gaismu arī no ārstiem, lai varētu piedalīties Olimpiādē.

"Višņovskis atklāja, ka viņš nejūtas pietiekami labi, lai varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs," izteicās Slovākijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Oto Sikora. "Mums tas ir liels zaudējums, taču ar to ir jāsamierinās."

Tikmēr par Višņovska aizstājēju kļuvis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Hantimansijskas "Jugra" aizsargs Tomāšs Starosta.

Šobrīd 37 gadus vecais Višņovskis Slovākijas izlases sastāvā piedalījies jau trīs Olimpiādēs pēc kārtas, bet Starostam šīs būs pirmās olimpiskās spēles karjerā.

Slovākijas valstsvienībai Olimpiādē nāksies iztikt bez vairākiem augsta līmeņa spēlētājiem - uzbrucēja Mariana Gaborika un aizsargiem Mihala Sersena un Dominika Granjāka.

Kā zināms, gaidāmajā Olimpiādē Slovākijas izlases sastāvā spēlēs arī Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Marcels Hosa, kā arī NHL zvaigznes Zdeno Hāra un Marians Hosa.

Slovākija olimpiskajās spēlēs sacentīsies A apakšgrupā kopā ar Krieviju, ASV un Slovēniju. Vienība startēs savās sestajās olimpiskajās spēlēs, bet pirms četriem gadiem Vankūverā gūts lielākais panākums, ierindojoties ceturtajā vietā.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!