Foto: F64

Latvijas hokeja izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" uzbrucējam Mārtiņam Karsumam ir jāspēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans, kurš vada arī NHL klubu Bufalo "Sabres".

Nolans jau iepriekš izteicies, ka Karsuma talants ir pietiekami liels, lai spēlētu NHL. Karsuma pirmais mēģinājums nostiprināties pasaules spēcīgākajā līgā bija nesekmīgs. Viņš Bostonas "Bruins" un Tampabejas "Lightning" sastāvā aizvadījis 24 spēles, gūstot vienus vārtus un izdarot piecas piespēles.

Intervijā Krievijas medijiem Nolans pēc pievienošanās Latvijas izlasei turpināja slavēt Karsumu: "Vēlos izcelt Karsumu. Ticu, ka viņš var sevi pierādīt NHL."

Šajā sezonā Karsums KHL Maskavas "Dinamo" rindās aizvadījis 39 spēles, gūstot 17 vārtus un izdarot astoņas rezultatīvas piespēles.

"Latvijas izlasē ir tāda situācija, ka sastāvā ir vairāku paaudžu spēlētāji: vecākais ir Sandis Ozoliņš, bet jaunākais – Zemgus Girgensons, kurš ir viens no labākajiem spēlētājiem manis vadītajā "Sabres" rindās," turpināja Nolans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!