Foto: AFP/Scanpix
Soču olimpisko spēļu hokeja turnīrā sestdien īstu trilleri sarūpēja ASV un Krievijas izlases, kuras uzvarētāju noskaidroja vien pēcspēles "bullīšu" sērijā.

Pēcspēles metienos tikai astotajā metienu sērijā ASV svinēja uzvaru ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0), sarūgtinot mājinieku līdzjutējus.

Aizraujošā cīņā pirmajā periodā komandas vārtus neguva, bet otrā perioda vidū Krievijas kapteinis Pāvels Dacjuks pretuzbrukumā ar skaistu metienu guva pirmos vārtus, bet pēc septiņām minūtēm Kems Fovlers izmantoja vairākumu, izlīdzinot rezultātu. Pēdējās trešdaļas vidū jau amerikāņi izvirzījās vadībā – atkal vairākumu izmantoja Džo Paveļskis. Krieviju no zaudējuma pamatlaikā glāba Dacjuks, kurš vairākumā ar viltīgu metienu pa ledu guva savus otros vārtus.

$d_id=19; include '/www/delfi/php/sochi2014star/fe.php' ?>

Krievijas hokejisti pamatlaikā atlikušajā laikā guva vēl vienus vārtus, taču soģi vārtu guvumu pamatoti neieskaitīja, jo pirms tam jau vārti bija izbīdīti no vietas. Savukārt pagarinājuma pēdējā minūtē un pagarinājuma sākumā amerikāņiem vairākumā bija labas iespējas, bet Krievija nosargāja savus vārtus.

Aizraujošā cīņa noslēdzās ar "bullīšu" sēriju, kurā par galvenajiem varoņiem kļuva Tīdžejs O'šī un Iļja Kovaļčuks. Amerikāņis izpildīja sešus metienus, bet Kovaļčuks četras reizes centās pārspēt vārtsargu. Veiksmīgāks šajā duelī bija O'Šī, kurš astoto "bullīti" sērijā izmantoja, bet Kovaļčuka mēģinājums pirms viņa bija neveiksmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!