Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs pievienosies pieredzējušais aizsargs Artūrs Kulda, vēsta "sportacentrs.com" žurnālists Ulvis Brože.

Kulda neilgi pirms olimpiskajām spēlēm tika svītrots no kandidātu saraksta, jo bija pozitīvas Covid-19 analīzes. Tagad Kuldam visi testi bijuši negatīvi, viņš atsācis treniņus uz ledus un tagad devies uz Pekinu, kur pievienosies Latvijas izlasei.

Tiesa, nav zināms, vai Kulda varēs piedalīties spēlēs. Latvijas izlase jau pieteikusi pilnu komandas sastāvu – 22 laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi. Katrai izlasei ir vēl atvēlētas sešu rezervistu vietas, bet šos hokejistus drīkstēs pieteikt tikai gadījumos, ja pamatsastāvā kādam būs pozitīvi Covid-19 testi.

Kulda no kandidātu saraksta tika atskaitīts vienlaicīgi kopā ar citu aizsargu Kārli Čuksti. Kā vēsta "sportacentrs.com", Čukstes došanās uz Pekinu nav plānota.

Kopā ar valstsvienību uz Pekinu kā rezervisti devās vēl arī Ernests Ošenieks, Daniels Bērziņš un Toms Andersons.

Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs trešdien, 9. februārī, sākās vīriešu hokeja turnīrs, bet Latvijas izlasei pirmā spēle būs ceturtdien, 10. februārī, kad pulksten 6:10 pēc Latvijas laika būs jāspēkojas ar Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!